Drets
Salut

El terrorisme masclista no minva!

04 / 09 / 2014 | Intersindical

Comencem curs, la majoria retornem al treball després de les vacances. Però desgraciadament no hem acabat amb la violència masclista.

haurem de pensar quants i quantes de nosaltres rebutgem aquesta barbàrie públicament

Detingut l’assassí de la dona, encara sense identificar, apareguda en Coria del Rio (Sevilla).
Aquest estiu ha sigut terrible, sobretot per a aquelles 15 dones assassinades per delinqüents maltractadors. Per a aquelles altres que romanen ingressades en estat greu perquè han sigut tirotejades, colpejades o tirades per les escales. Sobretot per a aquella dona amb una diversitat funcional i que va ser segrestada pel seu botxí quant intentava escapar d’ell gràcies a l’ajuda d’una parella amiga. De res li va servir, no sabem gens d’ella.
Un estiu terrible, un mes d’agost que no ens ha deixat treva per a descansar. Perquè amb una frecuència esborronadora els assassins masclistes han estat actuant.
Només en agost, nou dones assassinades, a banda de les que estan hospitalitzades en estat greu:

2 d’agost: Carmen, de 41 anys
2 d’agost: S.I, de 39 anys
6 d’agost: Ana María
14 d’agost, Verónica, 38 anys
24 d’agost, Mónica, 38 anys
25 d’agost, S.I., 86 anys
27 d’agost, S.I., 48 anys
28 d’agost, S.I., 45 anys
30 d’agost, S.I,., 50 anys
4 de setembre, A.L.B., 65 anys
7 de setembre, S.I.

Les xifres són terribles:
49 dones assassinades en 2014 en l’estat espanyol.
1.309 dones assassinades en 19 anys, des del 95. (*)

Assassins de totes les classes, edats o nacionalitats, tots amb el denominador comú del seu odi cap a aquelles que un dia varen ser les seues parelles.
Però malgrat aquest macabre resum d’assassinats, de violència masclista que només pot considerar-se ja com a terrorisme, el govern del Partit Popular segueix sense donar la cara.
No hi ha hagut una reunió urgent , no s’han estudiat mesures urgents per a atallar aquesta epidèmia, no s’han restablit xarxes públiques d’ajuda, ni tan sols hi ha hagut una comparencia per part la Ministra de Sanitat, que no considera important que 15 botxins hagen assassinat impunement dones només per açò, per ser-ho. Ana Mato ha demostrat de nou el seu menyspreu absolut cap a les víctimes. Vergonya de govern, sí.
Però també haurem de pensar quants i quantes de nosaltres rebutgem aquesta barbàrie públicament i quantes persones volen ignorar-la o -en el pitjor dels casos- inclús justificar-la. La violència contra les dones és un assumpte de tota la societat. No ha de quedar només en mans de les feministes.
Mentre no existisca aquesta consciència social, difícilment podem pensar a eradicar-la. Però aquesta conscienciació només vindrà de la mà de l’educació i la prevenció. Ambdues coses són una utopia amb el govern del PP.
Estem de dol. I molt indignades. Demanem la dimissió d’Ana Mato i la compareixença inmmediata del President del govern, anunciant les mesures urgents que posen fi a aquest terrorisme masclista.
El terrorisme masclista és qüestió d’Estat i la seua eradicació ha de ser el primer objectiu del Govern i de tota la societat.

(*) Xifres oficials recopilades per Dori Fernández (Sevilla).

#Prou #TerrorismeMasclista #QüestióEstat
50 #DonesAssassinades #EnsFaltenTotes
#MatoDimisión
#MachismoAsesina




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.