Drets
Notícies

Gallardón vol legalitzar la prostitució?

cartell contra explotació sexual de l'anterior executiu
cartell contra explotació sexual de l'anterior executiu
10 / 12 / 2013 | Intersindical

El projecte de reforma del Codi Penal, porta oberta per a legalitzar el “negoci de la prostitució”.  A més, el nou text elimina el concepte d’explotació sexual.

Un govern més preocupat pels beneficis econòmics dels mafiosos que no del dret a una vida digna

Juristes Themis i el PSOE denuncien que amb aquesta reforma “s’està tractant de fer respectables els proxenetes i el senyor Gallardón i el PP no poden usar de cap manera el Codi Penal ni adaptar-ho a les necessitats que tenen les màfies i els proxenetes”. Segons la portaveu de la Comissió d’Igualtat del Congrés “suposarà legalitzar els grans burdels i negocis de prostitució, com ara el futur Eurovegas”.
Gallardón ha introduït modificacions que no figuraven en el text sotmès a l’opinió dels Consells d’Estat, del Poder Judicial i Fiscal. Aquestes afegeixen a l’articulat inicial dos requisits perquè el proxeneta siga castigat amb penes de pressó: “que s’imposen per al seu exercici condicions oneroses, desproporcionades o abusives” i que les dones “es troben en una situació de dependència personal i econòmica que no els deixe una altra alternativa real o acceptable que l’exercici de la prostitució”. Per a la portaveu de Juristas Themis, els nous requisits incorporats deixen fora del Codi Penal la majoria de les conductes de proxenetisme , a més d’eliminar el concepte d’explotació sexual, malgrat que tots els tractats internacionals arrepleguen específicament aquest terme.
A més han advertit que açò, unit al projecte de llei de seguretat ciutadana, que només castiga la prostitució de carrer, fa que “es legalitzen de facto els grans bordells i s’aquartere a les prostitutes en locals tancats, la qual cosa suposa lliurar-les a les màfies”.
Malgrat que el ministre de Justícia assegura que la modificació respon a la necessitat de donar a la justícia més armes per a facilitar la persecució del proxeneta i que en cap cas es pretén legalitzar la prostitució, és clar que la política del partit popular és una clara agressió als drets de les dones en tots els camps. Un govern molt més preocupat pels beneficis econòmics dels mafiosos que no del dret a una vida digna de les dones prostituïdes.

Notícia completa:
http://www.cadenaser.com/sociedad/articulo/juristas-psoe-denuncian-codigo-penal-gallardon-legaliza-prostitucion/csrcsrpor/20131209csrcsrsoc_6/Tes




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.