Drets
Notícies

Intersindical considera insuficient l’increment d’un 5% pensió jubilació dones

20 / 05 / 2015 | Intersindical

El Govern anuncia la seua intenció d’augmentar l’import de les pensions contributives (jubilació, incapacitat i viduïtat) a les dones amb dos o més descendents. D’aquesta mesura només es podran beneficiar les dones amb el suficient periode de cotització per a poder tindre una pensió contributiva i que tinguen dos o més descendents. El pertentatge d’augment de la quantia va des del 5 al 15 per cent en funció dels descendents.

mesura és clarament electoralista i no contribueix a disminuir la discriminació

Per al sindicat, aquesta mesura és clarament electoralista i no contribueix a disminuir la discriminació de les dones en l’àmbit laboral i -per tant- en els imports de les pensions.

Quan les diferències salarials entre dones i homes es sitúen de mitjana en un 24% i les pensions un 38% (fonts: ESS i IESE),  qualsevol increment en la quantia de la pensió pot suposar un benefici. Però la realitat és que apenes contribuirà a disminuïr la bretxa existent.

A més, discrimina a aquelles altres dones que no arriven al mínim de període de cotizació per a poder cobrar una pensió contributiva o que tenen menys de dos descendents.

Les dones cobren salaris més baixos i no cobren cap per realitzar un treball que no es remunera, malgrat ser el sosteniment de l’estat de benestar: la cura de les persones i el treball domèstic. Són les dones les que continuen encarregades d’aquest treball i les que han de deixar el mercat de treball durant períodes per dedicar-se a la criança de les criatures o a la cura de les persones depenents. Mentrestant no canvien aquests rols les dones continuaran tenint menys períodes cotitzats i per tant pensions menors que les dels homes.

Intersindical continua reivindicant una política de coresponsabilitat, la reducció de la jornada laboral, el repartiment del treball remunerat i del no remunerat entre dones i homes, la xarxa de serveis públics com escoles de 0 a 3 o centres de dia i -per supost- els permisos iguals, intransferibles i remunerats al 100% per naixement i/o adopció per a mares i pares, equiparant així el dret a la cura de les persones i a romandre en el mercat de treball en les mateixes condicions.

Iguals salaris per a iguals pensions.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.