Drets
Notícies
Salut

Intersindical denúncia l’anunci de falta de finançament dels anticonceptius

L’Executiu ha anunciat que a partir de l’agost deixaran de financiar-se

10 / 07 / 2013 | Intersindical

Aquesta mesura respon només a la ideologia ultraconservadora del Govern, ja manifestada amb la seua pretensió de la reforma de la Llei d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs actual, sota les directrius de la Conferència Episcopal. 


la mesura respon a la ideologia ultraconservadora del Govern

Anunciada hui per la Ministra de Sanitat, es refereix a huit píndoles anticonceptives d’última generació, usades per més de dos milions de dones en l’Estat Español, i que estaven sent finançades des de l’any 2011. Malgrat que el Govern al·lega que han estat les pròpies farmacèutiques les que han decidit eixir del sistema de preus públics, aquestes ho han desmentit.

La Ministra de Sanitat ha volgut desvincular aquesta mesura de l’adoptada fa un any amb el “medicamentazo”, el RD que va deixar fora de la seguretat social més de quatre-cents medicaments. Segons el govern, la mesura anunciada ara no respon a una qüestió ideològica, sinó que s’adoptarà per “optimitzar els recursos”. Quedaran dins del finançament els anticonceptius que es van començar a incloure en la seguretat social en els 80.

Una mostra més del caràcter ultraconservador i misógin de l’Executiu.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.