Drets

Intersindical ha assistit a la III Jornada Europea de la PPIINA

Celebrada el 30 de juny al Reina Sofia, amb l’assistència de més de 500 persones.

03 / 07 / 2012 | Macu Gimeno

El públic va seguir amb molt d’interés les ponències d’expertes espanyoles i estrangeres, com la participació de María Teresa Fernández de la Vega, Janet Gornick, experta internacional en polítiques socials i directora del LIS (Luxembourg Income Study Database), l’antropòloga mexicana Marcela Lagarde, Juan Torres, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Sevilla; Lina Gálvez, vicerectora de la Universitat Pablo Olavide; Carmen Castro, economista experta en polítiques europees de gènere i María Pazos, investigadora de l’Institut d’Estudis Fiscals.

Per part d’Intersindical - membra de la PPIINA- varen assistir el responsable d’Acció Sindical i la coordinadora de l’Àrea de la Dona, que en el torn de preguntes deixaren palesa la necessitat que la resta de sindicats incorporen aquesta revindicació,  imprescindible en la lluita contra la discriminación laboral de les Dones,  als seus programes i linees d’acció.
L’antropòloga feminista Marcela Lagarde, recentment nomenada assessora per a la societat civil davant ONU – Dones s’ha compromès a dur la reivindicació de la PPIINA davant aquest organisme internacional, compartint la intenció de la Plataforma d’establir uns criteris generals sobre el disseny dels permisos que permeta avançar en coresponsabilitat en tots els països membres de Nacions Unides.
Per la seua banda, Olga Trostioansky, tenienta d’alcalde de l’ajuntament de París i presidenta de la coordinadora francesa del Lobby Europeu de Dones també s’ha compromès a traslladar el debat i la proposta a les més de 2.500 organitzacions que componen el Lobby.
La jornada va acabar amb el compromís per part de la Plataforma de dur a l’àmbit europeu i a Nacions Unides la seua Proposició de Llei de reforma del sistema de permisos i prestacions per a la cura i atenció de menors per part dels seus progenitors en casos de naixença, adopció o acollida, registrada dimarts passat 26 en el Congrés dels Diputats.

Podeu veure la Jornada completa:

http://www.ustream.tv/recorded/23671612

Web de la PPIINA:
http://www.igualeseintransferibles.org/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.