Drets
Notícies
Salut

Jornada: “El poder de decidir és nostre. Informades, rearmades, preparades”

Primera Jornada sobre l’Avortament organitzada per la Coordinadora

05 / 09 / 2013 | Intersindical

El 28 de setembre la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València organitza la Jornada “El poder de decidir és nostre. Informades, rearmades, preparades” en el Palau de Pineda de València. Una Jornada de reflexió i debat al voltant del dret de les dones a decidir si volen ser mares o no.

la Coordinadora s’afig a les diferents accions, que a escala mundial tindran lloc

Un dret que a l’Estat espanyol actualment regula la llei de salut sexual i reproductiva aprovada en 2010 i que permet a les dones avortar lliurement fins a la setmana 14 de gestació. Després d’açò, es necessita un dictamen mèdic i complir certs requisits –risc per a la salut, fins a la setmana 22, i anomalies fetals greus o incompatibles amb la vida, sense termini–. Una llei que, encara que no respon a totes les expectatives de les dones, va reconéixer el dret de les dones a triar la seua pròpia maternitat.

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha anunciat que reformarà la llei per a substituir aquest termini lliure per un sistema de supòsits com el que va regir des de 1985 fins a 2010. Les dones hauran d’acreditar que es troben en els supòsits que determine la llei, que encara no han sigut detallats, per a poder interrompre l’embaràs.

Gallardón, a les ordres dels sectors més reaccionaris i de l’Església, vol tornar-nos a la llei de l’any 85, restrictiva, una llei de supòsits i no de terminis.

El dret a avortar està reconegut per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa: “ L’avortament és un dret, la llibertat de les dones a decidir sobre el seu cos ha de ser respectada i els governs han de garantir aquesta pràctica accessible i segura.”

La reforma anunciada per Gallardón va en contra del que l’OMS aconsella a tots els estats: facilitar un avortament asèptic per als supòsits fonamentals (violació, malformació del fetus i greu perill per a la salut física i psíquica de la mare).

Exigim un reconeixement absolut i no condicionat del dret de les dones a avortar, així com que les interrupcions voluntàries de l’embaràs siguen portades a cap pel sistema públic de salut de forma totalment gratuïta. Avortament lliure, gratuït, segur i dins del sistema públic de salut.

Revindiquem l’educació sexual com a forma de previndre els embarassos no desitjats. Dels cent mil avortaments anuals que es practiquen a l’Estat, la majoria són de joves.

Amb aquesta jornada, la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València s’afig a les diferents accions, que a escala mundial, tindran lloc amb motiu de la commemoració del Dia d’Acció Global per l’Avortament Legal, Segur i Gratuït. Així mateix, la Coordinadora continuarà amb les mobilitzacions d’oposició a la reforma anunciada per Gallardón per al pròxim octubre.

@DretaDecidirVlc
https://www.facebook.com/groups/558918724153332/

Inscripció obligatòria i gratuita: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
Indica: Nom i cognoms, telèfon, organització a la que pertanys (voluntari) i si et quedes a dinar (preu 11€, pagament el mateix dia 28).
TERMINI D’INSCRICPIÓ: Fins el 24 de setembre (inclós)

DÍPTIC JORNADA:
https://www.dropbox.com/s/l7yglza3xeawylk/dipticcolor1fora.pdf
https://www.dropbox.com/s/rjzr4xneoqrmr19/dipticcolor1dins.pdf

POSTER JORNADA:
https://www.dropbox.com/s/2fb8j7vkp6q41iv/poster%20jornada%20dret%20decidir%203%20color.pdf

DOSSIER INFORMATIU:
https://www.dropbox.com/s/l8iwblsb6tg8y12/Dossier%20valenci%C3%A0%20%20PDF.pdf

 

download16x16 [url=http://www.laindependent.cat/index.php/ca/opinio-salut/3828-jornada-a-valencia-sobre-el-dret-de-les-dones-a-decidir-sobre-el-seu-cos]http://www.laindependent.cat/index.php/ca/opinio-salut/3828-jornada-a-valencia-sobre-el-dret-de-les-dones-a-decidir-sobre-el-seu-cos[/url] [url=http://www.nonada.es/2013/09/avortament-ser-o-no-ser-mare-podem-decidir.html]http://www.nonada.es/2013/09/avortament-ser-o-no-ser-mare-podem-decidir.html[/url]



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.