Drets

En solidaritat amb la resistència popular a Turquia!

Els darrers dies estan caracteritzats per una gran mobilització popular a Turquia, que ha tingut un important èxit malgrat la terrible repressió policial.

Concentració solidaritat poble turc a la ciutat de València
Concentració solidaritat poble turc a la ciutat de València
05 / 06 / 2013 | Intersindical

El punt de partida de la mobilització ha estat el projecte del Govern i l’alcalde d’Istanbul de destruir el parc Gezi a la plaça Taksim, al cor de la ciutat per convertir-la en un centre comercial i pseudo-“cultural”. Aquest projecte que és ambientalment nociu i democràticament il·legítim ha generat una resistència valenta, que va s’ha anat intensificant al llarg dels dies.

El moviment ara vincula la defensa de l’ecologia urbana, els drets democràtics i la resistència a. l’autoritarisme neoliberal del govern turc.

Malgrat la repressió policial que ha produït centenars de ferits i un nombre indeterminat de morts, la mobilització ha tingut èxit. Una gentada ha ocupat la Plaça de Taksim, obligant a la policia a retirar-se, mentre que moviments similars s’estan desenvolupant en altres ciutats.

El govern d’Erdogan i el seu partit AKP demostren un cop més el seu veritable rostre: el servei de la força i de l’autoritarisme.

Intersindical Valenciana se solidaritza i dóna suport a la mobilització popular a Turquia. A més, volem expressar la nostra suport al poble turc. Per això, considerem necessària la convocatòria d’accions de solidaritat al País Valencià i a Europa.

Finalment, el sindicat mostra el seu suport a la vaga convocada pels sindicats turcs que també estan patint la repressió per part del govern. Una repressió no només al carrer sinó també amb detencions i judicis de dirigents i militants dels sindicats.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.