{/exp:channel:entries}
Notícies

Intersindical contra la repressió al Sàhara

Intersindical Valenciana condemna les brutals agressions a activistes sahrauís per part de les forces d’ocupació marroquines

12 / 01 / 2020 | Intersindical


Diverses activistes sahrauís entre les quals Aminetu Haidar, màxima lluitadora dels Drets Humans i representant del patiment del poble sahrauí, han estat víctimes d’una brutal pallissa per part de la policia marroquina

A penes un mes després que se celebrara el XV Congrés del Poble Sahrauí a la ciutat de Tifariti en què participà Intersindical Valenciana per donar suport al Front Polisari, Aminetu i altres activistes es reuniren per valorar el resultat del Congrés. Llavors, unes declaracions alarmistes pretenien impedir l’arribada de delegacions solidàries a la ciutat. Doncs bé, ara han estat insultades i agredides físicament. Intersindical Valenciana condemna amb rotunditat aquesta actuació que viola els Drets Humans però que no impedirà la lluita per l’alliberament del poble sahrauí; ans al contrari, reforça la lluita pels seus drets i deixa en evidència la il·legalitat de l’ocupació marroquina.

Sobre la pell d’aquestes activistes pacífiques s’han marcat anys de presó, tortures, interrogatoris i judicis injustos per l’únic fet de manifestar-se a favor del poble sahrauí i per demanar l’alliberament de totes les persones polítiques preses. En el cas d’Aminetu el Parlament Europeu demanà el seu alliberament. En vaga de fam, protestà contra el seu bloqueig a entrar al seu país. Mentrestant, l’estat espanyol li oferí la nacionalitat espanyola per raons humanitàries, oferta que rebutjà perquè no volia ser estrangera en la seua pròpia casa.

Malgrat que han estat moltes les mostres de suport, nominacions i premis per la seua lluita pacífica, els reconeixements queden a l’ombra davant la ceguesa del govern francés i espanyol front a les injustícies que passen al Sàhara Occidental. Les ciutats del territori ocupat pateixen d’eixes agressions perquè el poble sahrauí és considerat enemic i se’ls és negat treball i altres drets bàsics. Davant d’aquesta injusta opressió, Intersindical Valenciana demana al Consell de Seguretat de l’ONU que pressione Marroc i que la MINURSO organitze el referèndum d’autodeterminació que acordà en l’alto el foc de 1991.

D’altra banda, Intersindical Valenciana assenyala la responsabilitat de la monarquia espanyola en aquesta ocupació perquè va vendre el Sàhara Occidental a la monarquia marroquina i perquè hi manté grans interessos econòmics i polítics. Finalment, exigeix del nou govern el reconeixement de la RASD i el suport al referèndum d’autodeterminació.  Per a la Iv, la situació al Sàhara Occidental requereix una solució política immediata, ja que el Govern espanyol va deixar el Sàhara Occidental en mans del Marroc i Mauritània; un abandonament que va ser una traïció al poble sahrauí. Davant d’aquestes contínues agressions i vulneració als Drets Humans, Iv manifesta la voluntat del lema del XV Congrés: Lluita, perseverança i sacrifici per l’íntegra sobirania de l’Estat Sahrauí.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.