{/exp:channel:entries}
Notícies

Intersindical Valenciana demana que la futura legislació sobre Diligència Deguda i Responsabilitat Corporativa de les empreses respecte els mecanismes actuals de l’ONU

16 / 11 / 2020 | Intersindical

Intersindical Valenciana demana que es vigilen les empreses que operen en el mercat interior i les que reben fons de la UE, que figuren en la base de dades de l’ONU. Amb aquest objectiu, ha dut a terme una campanya conjunta amb ETUN (Xarxa Sindical Europea per la Justícia a Palestina), de la qual forma part.
La petició ha estat adreçada a Parlamentaris Europeus, tant del Comité de Drets Humans com de la Comissió d’Assumptes Jurídics. Aquesta demanada es fa particularment a les corporacions que treballen en els territoris annexionats o ocupats en un moment on aquestes comissions discuteixen l’informe de la futura legislació, que serà votat a inicis de l’any 2021. Com que aquests comités són crucials, ETUN i Iv de la qual forma part, hem vist necessària l’actuació immediata.

La naturalesa de les violacions sistemàtiques i persistents del dret internacional en què estan involucrades les corporacions, combinada amb la cultura prevalent d’impunitat, l’absència de voluntat política en situacions de conflicte i la manca de marcs reguladors vinculants per a les corporacions, fa pertinents eines com la base de dades de l’ONU sobre responsabilitat corporativa, com les arreplegades per la República Democràtica del Congo, Myanmar i el Territori Palestí Ocupat. Ajuden als Estats, a les empreses i a la societat civil a garantir que les corporacions no hi estiguen involucrades ni siguen còmplices de violacions greus a través de les seues activitats i relacions.

La Responsabilitat Corporativa ha de contribuir a la millora social, econòmica i ambiental per part de les empreses per tornar, en part, els rendiments i recursos que n’extrauen amb reparacions efectives i rendició de comptes. Per tant, ha d’estar clarament regulada perquè l’explotació laboral, el respectre al medi ambient i el dret internacional siguen prioritats inviolables en temps de conflicte i ocupació com la que pateix el poble palestí. 
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.