{/exp:channel:entries}
Notícies

Solidaritat amb el poble sahrauí i el Front Polisari

16 / 11 / 2020 | Intersindical

Condemnem l’atac militar de el regne del Marroc contra població civil sahrauí. El 13 de novembre, les forces armades de el regne del Marroc van atacar a centenars de civils sahrauís que des del passat 21 d’octubre protestaven pacíficament a la zona del Guerguerat, al Sàhara Occidental, exigint a Nacions Unides i a la Comunitat Internacional el compliment, d’una vegada, de les Resolucions de
l’ONU i l’Acord d’Alto el Foc de 1991, segons el qual s’hauria d’haver celebrat fa ja gairebé 30 anys el referèndum d’autodeterminació pactat entre les parts i que la Missió de Nacions Unides al Sàhara Occidental (MINURSO) tenia encomanat organitzar. No obstant això, any rere any, ha quedat posposat cedint a l’xantatge marroquina.

La protesta s’ha dut a terme en aquesta “bretxa il·legal” del Gueguerat per ser un pas utilitzat per l’ocupant marroquí per traslladar part dels recursos naturals sahrauís expropiats il·legalment en el seu territori, facilitant el tràfic de drogues i el contraban. Exigeixen a més, que es garantesquen els seus drets polítics, socials i laborals, impunement trepitjats pel règim marroquí, com reiteradament denuncien associacions internacionals defensores dels Drets Humans. I tot això davant la indiferència, quan no complicitat, de la pròpia MINURSO, que veu amb els seus propis ulls com es cometen aquestes ignomínies sense moure un dit per impedir-ho.

L’atac militar marroquí contra la població civil sahrauí que exercia el seu dret a manifestar-se i protestar pacíficament, a més de ser la violació d’un dret fonamental, suposa la violació de l’Acord Militar núm 1 per qual es va establir el Alt el Foc entre el Front Polisario i el Marroc amb la supervisió de Nacions Unides. Per tant, el Govern Sahrauí i el seu Exèrcit d’Alliberament Nacional estan legitimats per actuar en legítima defensa protegint a la població civil enfront de l’agressor i ocupant marroquí i en defensa de la seva sobirania territorial.

Les greus conseqüències que es deriven d’aquesta acció militar són únicament i exclusiva responsabilitat del Marroc i dels governs que li donen el seu suport, també dels que callen, manipulen els fets acusant les víctimes en lloc de als seus botxins, o miren a una altra banda davant tan flagrant delicte.

Els sindicats signants d’aquest comunicat exigim a les Nacions Unides, a la comunitat internacional i als el Govern espanyol la seva immediata intervenció per fer complir amb la legalitat internacional a l’estat marroquí.

L’estat espanyol, com a potència administradora del territori, ha d’assumir la seva responsabilitat històrica en aquest conflicte. Ha de rectificar la traïció que va suposar per al poble sahrauí l’il·legal Acord Tripartit de Madrid de el 14 de novembre de 1975 per el qual va lliurar el Sàhara Occidental.

Exigim que complesca les seves obligacions i que, en un moment tan greu com l’actual, assumesca la seva responsabilitat històrica i repare el mal que va infligir a el poble sahrauí amb aquest infame acord. 49 anys després, és hora que Espanya cessament seu continuat suport a la dictadura marroquina i la venda d’armes al seu govern, i se situe d’una vegada per totes de la banda del poble sahrauí a què mai va haver d’abandonar. Condemnem l’acció militar marroquina, exigim que es pose data per a la celebració del referèndum compromès davant Nacions Unides, el cessament de la
ocupació, de la violació dels drets humans i de l’espoli dels recursos naturals sahrauís.

Davant aquesta greu situació, expressar una vegada més el nostre compromís i solidaritat amb la justa lluita el poble sahrauí i el seu legítim representant el Front Polisario.

Sàhara vencerà!
Visca el Sàhara Lliure!

Signen el comunicat:
CUT (Aragó), Confederació Intersindical, CSI (Astúries), ESK (Euskal Herria), CUT (Galiza), IAC (Catalunya), Intersindical Canària, Intersindical Valenciana, LAB (Euskal Herria), STEILAS (Euskal Herria) i SAT (Andalusia).




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.