{/exp:channel:entries}
Notícies

Intersindical exigeix al govern espanyol que actue immediatament per resoldre la situació del poble sahrauí

Intersindical s’ha dirigit a President del Govern d’Espanya, al Vicepresident segon i a la Ministra d’Afers Exteriors per demanar-los que intervinguen en el conflicte de Sàhara Occidental

23 / 11 / 2020 | Intersindical

Intersindical considera que, atès que segons la legalitat internacional i “d’acord amb les Resolucions aprovades per l’Assemblea General de les Nacions Unides, i els informes del seu Secretari General, la potència administradora del Sàhara Occidental continua sent l’estat espanyol”, tal com va dictar l’actual ministre de l’Interior Sr. Fernando Grande-Marlaska quan era magistrat de l’Audiència Nacional, el govern espanyol està obligat a intervenir per:

1) Fer complir al Marroc la legalitat internacional, les resolucions de Nacions Unides i el seu Consell de Seguretat, i per impedir una guerra que només causarà dolor i mort a persones innocents que només aspiren a viure en pau i en llibertat al seu territori, el Sàhara Occidental.

2) Realitzar les gestions polítiques que siguen necessàries davant el Regne del Marroc per exigir el cessament de la repressió als territoris ocupats del Sàhara Occidental, el respecte dels drets humans, que allibere immediatament als presos polítics sahrauís, la fi de la explotació dels seus recursos naturals i les seves pretensions annexionistes del Sàhara occidental que només generen inestabilitat i violència.

3) Instar que la Missió de Nacions Unides per al Referèndum al Sàhara Occidental (MINURSO) complesca amb el seu mandat, fixant la data per a la celebració del referèndum, que va ser per al que es va crear aquesta missió i que, 29 anys després , encara no ho ha organitzat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.