Notícies

Intersindical Valenciana commemora el 118 aniversari del naixement del poeta Nicolás Guillén

10 / 07 / 2020 | Intersindical

Intersindical Valenciana se suma als actes de reconeixement de la figura del gran poeta nacional cubà recordant la seua obra i la seua vida, compromesa amb la transformació social, la llibertat i la igualtat, especialment de les persones afrodescentents.

Intersindical Valenciana recorda que va signar, el passat 14 de febrer de 2020, a l’Havana (Cuba) un conveni de col·laboració amb la Fundació Nicolás Guillén que està presidida per Nicolás A. Hernández Guillén, nét del poeta cubà. Aquest conveni, que s’emmarca dintre de les relacions que el Sindicat manté amb diverses organitzacions cubanes, té com objectiu el treball conjunt entre ambdues organitzacions i promoure l’intercanvi d’experiències i accions de col·laboració en l’àmbit de la vida social i cultural.

Un conveni que en paraules de Nicolás A. Hernández Guillén és: “una conseqüència natural de les relacions de cooperació i amistat ja existents entre aquestes organitzacions, però també és expressió de visions compartides sobre molts dels problemes que enfronta el món contemporani, com són la inajornable necessitat de posar fre a la injustícia social, al ressorgiment de la xenofòbia i el racisme en molts llocs del món, d’oposar-se al projecte d’hegemonia cultural posat en marxa des de les elits globals i especialment des dels Estats Units d’Amèrica del Nord. En aquest sentit l’acord és expressió també de la visió compartida sobre les significatives contribucions que la cultura i l’educació poden fer en aquestes obstinacions.”

Finalment, Intersindical Valenciana vol aprofitar aquesta celebració del natalici del poeta per expressar, una cop més, el seu rebuig total al bloqueig dels Estats Units d’América contra Cuba. Un bloqueig que suposa un atac a la sobirania i a les condicions de vida del poble cubà, per la qual cosa insta a la comunitat internacional, al govern espanyol i al Consell de la Generalitat a treballar per aconseguir que finalitze de manera immediata.

118_aniversario_Nicolás_Guillén.doc




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.