{/exp:channel:entries}
Notícies

Intersindical Valenciana condemna la repressió sindical i social a Colòmbia

20 / 02 / 2020 | Intersindical

Intersindical Valenciana, sindicat de classe de País Valencià, mostra la seua solidaritat amb el Sindicat Nacional Memòria Viva de la Seguretat i Protecció del Poble.

El Sindicat Memòria Viva agrupa més de 800 afiliades i afiliats, la majoria excombatents en procés de reincorporació a la vida civil després de l’acord de pau entre les FARC-EP i l’Estat colombià. Aquest sindicat dels treballadors de la Unitat Nacional de Protecció agrupa la majoria d’escortes i personal administratiu que dóna protecció al partit FARC, per la qual cosa forma part del procés de reincorporació emparat per l’acord de Pau.

El passat dijous 13 de febrer, en hores de la nit, tres homes encaputxats i armats amb pistoles van assaltar la seu del sindicat, seu que comparteixen amb l’organització juvenil Joventut Rebel i la Federació d’Estudiants Universitaris -FEU, portant-se documents, computadors, telèfons, agendes personals alhora que van amenaçar als que estaven en aquest moment reunits a la seu. Així mateix, van manipular els ordinadors de taula i es van emportar documents de la seu de l’Sindicat Memòria Viva.

Intersindical Valenciana denuncia:

1. El clima de persecució contra el conjunt de el moviment popular per part de Govern colombià.
2. L’assassinat sistemàtic i impune de centenars de líders socials i excombatents de les FARC-EP. Assassinats que es desenvolupen sota la impunitat i la passivitat de l’Estat, que mira cap a un altre costat.
3. Que l’assalt armat a la seu del Sindicat Memòria Viva per robar informació és un acte d’intimidació que posa en risc la integritat i la vida de les treballadores i treballadors afiliats, alhora que obre la porta a l’elaboració de muntatges judicials.

Per tot açò Intersindical Valenciana exigeix que:

a) Es depuren responsabilitats, i que aquest acte de violència no quede novament en la impunitat.
b) Es done protecció i seguretat als afiliats a el Sindicat Memòria Viva.
c) La comunitat internacional, especialment el Ministeri de Relacions Exteriors d’Espanya, les Nacions Unides i la OIT, demanen explicacions a el Govern de Colòmbia sobre aquest greu acte contra la llibertat sindical i la lliure associació.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.