{/exp:channel:entries}
Drets

Intersindical Valenciana condemna l’assassinat de Chokri Belaid

07 / 02 / 2013 | Vicent Mauri

Comunicat internacional de condemna de l’assassinat de Chokri Belaid

Nosaltres, les organitzacions signants dels preparatius per al Fòrum Social Mundial que es celebrarà en març de 2013 a Tunísia, estem commocionats i indignats per l’assassinat de Chokri Belaid, un líder polític que ha dedicat la seva vida a lluitar per la democràcia, la llibertat i la justícia social.

Expressem el nostre condol a la família, els seus companys de lluita, als demòcrates tunisians, als seus amics i al poble tunisià per la pèrdua d’un home que mai ha cessat en la tasca de defendre’ls.

Aquest crim atroç es produeix després de dos anys de l’inici de les revolucions a Tunísia i a la regió i a menys de dos mesos de la celebració del Fòrum Social Mundial de 2013 a Tunísia.

Aquest assassinat dirigit a silenciar a aquells i aquelles que lluiten per la dignitat, la llibertat i la justícia social, pretén crear un clima de por i odi per fer bascular a Tunísia cap a la violència.

Aquest acte no pot aturar o revertir el procés iniciat pels demòcrates tunisians amb els que nosaltres som solidaris. Creiem que les forces democràtiques tunisianes mantindran ferma la indestructible convicció que l’elecció de la resolució pacífica de conflictes és el camí per completar el seu procés democràtic.

Fem una crida a les autoritats tunisianes a accelerar una investigació urgent i imparcial per determinar l’autoria d’aquest crim i fer tot el possible, perquè aquest acte no quede impune i no torne a passar.

Estem més convençuts que mai de la necessitat d’una mobilització internacional per a l’èxit del FSM 2013 i per a que siga un punt culminant de suport al procés democràtic a Tunísia.


Per consultar llista d’entitats que donen suport declaració
http://openfsm.net/projects/ic-methodology/lists/gti-methodo-fsm2013/archive/2013/02/1360454428146




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.