Notícies

Intersindical Valenciana contra el cop d’estat al Paraguai

31 / 07 / 2012 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha signat una manifest, junt a una vintena d’organitzacions sindicals, socials i polítiques del País Valencià, condemnat el cop d’estat al Paraguai. Aquestes organitzacions es posicionen contra el cop parlamentari, d’estat, produït entre el 21 i 22 de juny a Paraguai contra el president legítim, ratificat a les urnes l’any 2008, Fernando Lugo Méndez, resultat de les maniobres dels sectors més retrògrads de la política local, ancorats en la dictadura que va governar el país durant 35 anys i de l’estratègia que l’imperialisme nord-americà desenvolupa a tot el continent.

En el text, que s’ha enviat a diveses institucions internacionals d’arreu del món, de l’Amèrica Llatina i del Paraguai, es denuncia:

1.-Que el judici polític realitzat al president Fernando Lugo va ser manifestament arbitrari pel seu desconeixement de l’ordenament jurídic amb acusacions inexistents, amb terminis brevíssims, amb un procediment basat exclusivament en una decisió política contrària a l’Estat de Dret realitzat sota la vestidura de les formes previstes en la Constitució per al judici polític

2. - La repressió exercida per l’oligarquia latifundista paraguaiana, les multinacionals de l’agronegoci, agroexportadors, ramaders, etc., Els mateixos sectors que han protagonitzat el cop, contra els camperols sense terra, comunitats indígenes i les classes treballadores, en un país on el 2% de les famílies agràries són propietàries del 80% de la terra.

A més, es reclama la investigació i l’aclariment dels fets esdevinguts en l’estada Morumby de Curuguaty, on van perdre la vida 11 camperols i 6 policies, i van haver nombrosos ferits i es demana als governs de la regió i del món sencer, així com les institucions internacionals que poden exercir pressió efectiva, a que actuïn contra la violació dels drets democràtics i perquè sigui restituït el govern democràtic iniciat pel president Fernando Lugo el 2008 .

També es dóna suport i solidaritat amb els moviments populars i socials que estan al carrer defensat els seus drets i que tot i la repressió que estan patint estan disposats / des a fer-li enfront de la dictadura ia defensar el conquerit.

Finalment, s’espera que el més aviat possible que es recuperen els drets perduts i s’aprofundesca el procés de canvis socials i de democratització que s’havia iniciat amb el govern legítim de Fernando Lugo.

Les organitzacions que signem el manifest són: Intersindical Valenciana, CEDSALA ( Centre de Documentació i Solidaritat amb Amèrica Llatina i Àfrica), Comité de Solidaritat d’Alacant, Asociación para la Solidaridad con America Latina de Elx, Coordinadora Valenciana de Solidaridad con Colombia, Colectivo Sur Cacarica, Entreiguales Valencia, Sodepau, Pau i Solidaritat País Valencià, Entrepobles PV, Valencia-Acoge, Ca Revolta, CEAR PV( Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat País Valencià); 15-M Ciutat Vella i Botànic,  Benimaclet Viu, Plataforma contra la Europa del Capital, Plataforma Auditoria Ciutadana contra el Deute País Valencià ( PACD-PV), Esquerra Unida (EU), Assemblea Horta Nord d’Endavant-OSAN, CCOO PV ( Comissions Obreres País Valencià),CGT (Confederació General del Treball País Valencià), Coordinadora Obrera Sindical (COS), Asociación de Amistad con Cuba “ Miguel Hernandez “ de Alicante.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.