{/exp:channel:entries}
Drets

Intersindical Valenciana dóna suport l’atur nacional a Colòmbia

20 / 11 / 2019 | Intersindical

El dia 21 de novembre els sindicats i organitzacions socials de Colòmbia han convocat una gran mobilització en defensa de la vida, la pau, l’educació pública, els drets de l’magisteri i dels colombians.

L’atur nacional de 24 hores convocat té com a objectiu diversos àmbits:

- La defensa de la vida, la pau i la democràcia.
- El dret a la salut per al magisteri i les seves famílies.
- L’enfortiment i defensa el Fons Nacional de Prestacions Socials de l’Magisteri.
- La reforma constitucional a sistema general de participacions (SGP) amb el propòsit de garantir els recursos creixents per salut, aigua potable, sanejament bàsic i educació dels colombians.

El compliment, desenvolupament i materialització dels acords signats amb el Govern Nacional.

La mobilització també s’oposa a la repressió i la criminalització de la protesta social, a l’assassinat de líders socials, populars i ambientals, als atacs implícits en els projectes de reforma tributària, salarial, laboral i pensional, planejats pel govern de el president Iván duc.

És la primera gran mobilització social d’aquesta índole al país que engloba tant a sindicats com a organitzacions socials en un gran front cívic. Els seus promotors, els sindicats CUT i FECODE són històrics defensors d’un acord de pau a Colòmbia i s’oposen a la criminalització de la protesta social, defensen un salari mínim digne al país i el compliment dels acords amb els diferents sectors socials i amb els treballadors i treballadores.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.