Drets

Intersindical Valenciana ha subscrit el manifest per la llibertat d’Abdullah Öcalan

El moment ha arribat: llibertat per Abdullah Öcalan

23 / 11 / 2020 | Intersindical

Entre 2013 i 2015, la sorprenent xifra de 10,3 milions de persones a tot el món va signar la següent declaració:

Dono suport a la demanda de “Llibertat per Abdullah Öcalan i altres presos polítics a Turquia”. La llibertat d’Öcalan marcarà un gran avanç per a la democratització de Turquia i la pau al Kurdistan.

Més de cinc anys després, aquesta afirmació segueix sent certa.

El 2015, després que el president turc Recep Tayyip Erdoğan acabés amb diversos anys de converses entre l’Estat turc, Abdullah Öcalan i el PKK, el mateix Erdogan ha llançat una nova etapa d’escalada agressiva i violenta a Turquia, l’Iraq i Síria. En els últims mesos, Erdoğan segueix fent la guerra no només contra els kurds sinó també contra tots els veïns de Turquia, incloent Líbia, Xipre, la frontera amb Grècia i Nagorno-Karabakh / Artsakh.

Mentrestant, el poble de nord i de l’est de Síria, inspirat per Öcalan i els seus escrits des de la presó, ha transformat la seva terra en un important bastió per a la pau, la coexistència i la democràcia, malgrat els constants atacs militars de Turquia.

L’empresonament d’Öcalan i l’aïllament inhumà a què se li sotmet, la repressió massiva dins de les regions kurdes de Turquia i els atacs contra el nord i est de Síria són tots aspectes del mateix enfocament global adoptat per l’Estat turc: atacar les forces de la democràcia i especialment als kurds per tots els mitjans possibles.

Malauradament, les institucions internacionals s’han abstingut d’aportar una resposta adequada a aquesta situació en constant deteriorament, i el Consell d’Europa, juntament amb el Tribunal Europeu de Drets Humans i el Comitè contra la Tortura (CPT) no han garantit ni tan sols els drets humans més bàsics per Abdullah Öcalan a l’illa d’Imrali.

Abdullah Öcalan és el símbol més important de la lluita contra la repressió de la llibertat i la democràcia a Turquia i a tot l’Orient Mitjà. La seva ferma postura per la coexistència pacífica i les seves incessants esforços per la resolució de l’conflicte entre els kurds i l’Estat turc s’han demostrat efectius. Això fa que la seva llibertat sigui cada vegada més important per a totes les persones amants de la pau.

Per això diem: El moment ha arribat: Llibertat per Abdullah Öcalan!


Les organitzacions i persones que desitgen donar suport a aquesta campanya amb la seva signatura han d’enviar un mail a .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic) (Assumpte: Campanya “El moment ha arribat: Llibertat per Abdullah Öcalan”).




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.