{/exp:channel:entries}
Drets

Intersindical Valenciana participa Seminari Internacional sobre autodeterminació dels pobles

Intersindical Valenciana i STEI – I (Illes Balears) participaran en el Seminari Internacional sobre l’autodeterminació dels pobles i nous models d’estat en el context europeu al mateix Parlament Europeu.

18 / 09 / 2012 | Intersindical

Quines són les noves perspectives per a l’autodeterminació dels pobles al segle XXI? Com es poden resoldre els conflictes causats per la manca de voluntat democràtica dels estats? Quin paper hi poden jugar les institucions europees? Aquestes són algunes de les qüestions que es debatran al seminari internacional “Autodeterminació dels pobles. Nous models d’estat”, que tindrà lloc al Parlament Europeu (Brussel·les, Bèlgica) els propers 20 i 21 de setembre. L’acte està organitzat per la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles, de la qual formen part 30 organitzacions representatives de diverses nacions i pobles sense estat d’arreu del món. Intersindical Valenciana i STEI -i en són dos dels membres fundadors.

L’objectiu del seminari és reflexionar i fer propostes sobre la construcció d’Europa des de la perspectiva dels drets col·lectius de les seves nacions sense estat, així com presentar internacionalment la Xarxa Mundial. Entre els participants, destaca la presència de les eurodiputades Ana Miranda (BNG, Galícia) i Gemma Calvet (jurista, Catalunya) i de l’exdiputat de l’Assemblea Nacional del Quebec Daniel Turp (Partit Quebequès). Al seminari es debatrà la situació d’una quinzena nacions i pobles sense estat, entre les quals Escòcia, Bretanya, la Cabília, el Kurdistan, el País Basc, el Sàhara Occidental, Catalunya, País Valencià, Illes Balears o Galícia.

La Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles es va començar a gestar l’any 2009 i es va constituir oficialment el novembre de 2011. La seva acció ha servit perquè la qüestió dels drets col·lectius dels pobles haja estat presa en consideració i debatuda en els tres darrers Fòrums Socials Mundials (Belém 2009, Dakar 2011 i Porto Alegre 2012).




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.