{/exp:channel:entries}
Notícies

La IE celebra el seu vintè aniversari

Des de la seva fundació, el 26 de gener de 1993, la Internacional de l’Educació uneix a educadors / es, mestres / es, professors / es, catedràtics / es, investigadors / es, administradors / es de l’educació, personal de suport a la educació i altres treballadors i treballadores de l’educació a tots els nivells en el món sencer.

29 / 01 / 2013 | Intersindical

Fruit de la fusió de la Confederació Mundial d’Organitzacions de Professionals de l’Ensenyament (CMOPE) i el Secretariat Professional Internacional de l’Ensenyament (SPIE), la Internacional de l’Educació es va convertir, amb les seves inicialment 18 milions d’educadors afiliats procedents de 210 organitzacions, en la major federació de sindicats democràtics i independents de la professió docent.

El nombre dels seus membres va adquirir un nou impuls el 2004, quan la Confederació Sindical Mundial de l’Ensenyament (CSME), l’última organització significativa de docents en no formar part de la nostra Internacional, es va integrar a la IE.

L’establiment de la IE és un èxit notable en l’àmbit de la solidaritat sindical, ja que reuneix a organitzacions de docents de tot el món de diversos contextos polítics i culturals.

Gràcies al lideratge que mostren tots les persones del seu Consell Executiu i dels Comitès Regionals així com al treball entusiasta i la dedicació del seu personal a la seva seu central i les oficines regionals, la Internacional de l’Educació Internacional pot celebrar èxits notables.

Les seves diverses organitzacions membres, unides darrere de polítiques comunes en matèria d’educació i de drets humans i sindicals, aconsegueixen en nombroses ocasions defensar, a través d’una acció concertada, a aquelles organitzacions o sindicalistes individuals els drets es veuen vulnerats en àmbits que van des de la llibertat sindical a la igualtat de gènere, o els drets de les persones LGBT.

Un altre dels èxits ha estat aconseguir que l’educació, la qualitat de l’educació i el paper de la professió docent siguin definides com una de les principals prioritats de la comunitat internacional. La IE és la veu del sector de l’educació allà on es discuteixen les polítiques educatives a escala internacional o regional, ja sigui a la UNESCO, l’OIT, l’OCDE, el Banc Mundial o en qualssevol altres organismes mundials o regionals.

Al cap de vint anys, la Internacional de l’Educació té molt a celebrar, però no hem de caure en la complaença, afirmen Susan Hopgood, la seva presidenta, i Fred van Leeuwen, el seu secretari general, en una declaració conjunta en commemoració de l’aniversari.

“Avui dia ens veiem confrontats a molts canvis socials i econòmics que posen en perill la provisió i qualitat de l’educació en nombrosos països. Gràcies al continu compromís i solidaritat de les organitzacions que la integren i la dedicació dels seus dirigents i del seu personal, la Internacional de l’Educació defensarà eficaçment l’educació i als treballadors i treballadores de l’educació durant molt de temps més “, van afirmar.

http://www.ei-ie.org/spa/news/news_details/2431

http://download.ei-ie.org/Docs/WebDepot/EI20Anniversary_1993-2013.pdf




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.