Notícies

No al judici militar contra civils sahrauís

23 / 01 / 2013 | Intersindical

Intersindical Valenciana mostra la seva solidaritat amb l’Acció Internacional en suport als presos polítics sahrauís que seran jutjats per un tribunal militar marroquí l’1 de febrer.

Per la llibertat de presos polítics

El proper 1 de febrer 24 ciutadans sahrauís seran jutjats per un tribunal militar marroquí acusats d’haver participat en l’organització del Campament de Gdeim Izik realitzat a finals de l’any 2010 als afores de la ciutat ocupada de l’Aaiun, capital del Sàhara Occidental , i en el qual més de 20.000 sahrauís van protestar d’aquesta manera i pacíficament contra les violacions per part del Marroc dels drets humans, les desigualtats a què estan sotmesos, l’acomiadament massiu de treballadors sahrauís, els judicis arbitraris i sense garanties, el saqueig de les seves riqueses naturals (fosfats, pesca, sorra ...), etc.

Cal recordar que davant aquesta protesta pacífica, l’Estat marroquí respondre amb la repressió i el setge, van assassinar el nen de 14 anys Elgarhi Nayem, van atacar brutalment a la població civil sahrauí envaint el campament, cremant les seves jaimes, llançant sobre la població gasos lacrimògens i aigua calenta des d’helicòpters i establint una lluita cos a cos amb homes, dones, ancians i xiquets en una repressió ferotge i injustificable que va causar centenars de ferits i centenars de sahrauís van ser detinguts arbitràriament. Ara, més de dos anys després-durant els quals han estat empresonats-24 civils sahrauís seran jutjats sense garanties per un Tribunal Militar el proper dia 1 de febrer.

No només no s’han assumit responsabilitats ni han estat condemnats els autors d’aquesta repressió, sinó que l’Estat marroquí pretén ara que les víctimes acaben sent les culpables. Si en el seu dia el nostre sindicat va condemnar aquests fets brutals per part de les forces d’ocupació marroquines i la seva intervenció militar contra ciutadans indefensos, avui tornem a denunciar i a solidaritzar-nos amb les víctimes de la repressió, els seus familiars i amics, que estan patint en els seus pròpies carns la repressió i l’ocupació il · legal del seu territori.

Exigim l’anul·lació del Judici Militar i la llibertat dels presos polítics sahrauís. Denunciem el bloqueig informatiu al qual segueix sent condemnada la causa sahrauí i fem una crida als treballadors i treballadores, a la ciutadania en general, a participar en les concentracions organitzades en diferents ciutats el proper dissabte 26 de gener per associacions i ONG en protesta per aquests fets i en solidaritat amb el Poble Sahrauí.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.