Notícies

Reunió amb el sindicat CTGP - IN de Portugal

22 / 12 / 2013 | Intersindical

El passat huit de desembre es mantingué una reunió entre la CGTP-IN (Confederaçao Geral dos Trabalhadores Portugueses -Intersindical Nacional) de Portugal i l’Escola Sindical de Formació Melchor Botella de la Intersindical Valenciana. En aquesta primera reunió de les mantingudes amb la CGTP`es trobaven Maria Odete Filipe (Departament d’Igualtat), Fernando Mauricio (Departament Internacional) i Hugo Dionísio (Sots-director del Instituto Bento de Jesus Caraça) i els membres de l’ESFMB.

La reunió va servir per aprofundir en els objectius de l’Escola Sindical Melchor Botella de recerca de col·laboracions amb altres sindicats per poder ampliar la seua oferta formativa, enfortir les bones relacions i afiançar els llaços per a la col·laboració bilateral entre les dos entitats en diferents àmbits, sectors i àrees.

Per la vesprada en l’edifici dels serveis municipals, on es reuneix l’executiva de la CGTP, es van mantindre reunions amb Carlos Trindade de STAD (Sindicat Treballadors Activitats Diverses). Aquest sindicat té set seus repartides per tota Portugal i més de 15.000 persones afiliades. No obstant aixó, només 8400 persones poden pagar la quota per la situació actual. La seua coordinació i defensa jurídica corre a càrrec de vui advocats i unes vint persones alliberades entre totes les seues seus.. És un sindicat que s’estructura en quatre sectors: porters de finques, personal de neteja i neteja industrial, vigilants de seguretat i activitats diverses. En aquests moments la CGTP està mobilitzant-se davant dels últims atacs del govern portuguès. El company ens va informar de: la situació actual de tots quatre sectors que estan patint les retallades; les deficiències en formació i preparació; els   problemes de convenis col·lectius i de l’alta taxa d’atur que actualment estan patint.

Posteriormenta haver una reunió amb Mario Nogueira, secretari general de la Fenprof (Federação Nacional dos Professores). En aquesta es van intercanviar informacions sobre el brutal atac que estâ patint aquest sector per: la reducció molt important del personal; l’augment d’hores lectives i d’alumnat per aules; la reducció dels 36.000 treballadors precaris a uns 12.000; la reducció real del 60% del sou de 18.400 docents interins i la prova que personal de més de 20 anys de treball es veu obligada a passat per continuar treballant. Aquesta rpova consisteix en una fase general del tipus psicotècnic i altra prova de llengua que parlen a Madeira, Açores, Angola, etc., però que no és la llengua portuguesa oficial.

També vam informar de les reformes educatives de l’estat espanyol, les retallades i la situació de l’ensenyament al País Valencià.  A més, vam intercanviar diverses publicacions de la Intersindical Valenciana, STEPV i Escola Sindical i de la FENPROF. Els intercanvis de publicacions i obsequis va ser una constant en totes les reunions mantingudes amb els diversos sindicats i estructures de la CGTP. Entre els obsequis que el Sindicat va dur a la CGTP estava una mostra de ceràmica valenciana.

Finalment, es va tindre una reunió amb la FECTRANS (Federaçao dos Sindicatos de Transportes e Comunicaçoes). A aquesta reunió van assistir Abilio Carvalho del sector ferroviari i Ana Maria del sindicat dels transports públics (metro i transport urbà). En aquesta ens van informar de l’amenaça de la privatització del transport com està passant a l’estat espanyol i al País Valencià. En la reunió també va estar present el company Augusto Praça, Secretario de Relaçoes Internacionais i membre de la Comissao Executiva de la CGTP-IN, amb el qual es va acordar una nova reunió per als mesos de gener o febrer per tancar els projectes comuns que vam acordar durant totes les reunions.

Finalment, cal valorar positivament aquesta primera reunió oficial amb la CGTP de Portugal. La reunió ha servit per iniciar unes relacions de caràcter general amb la CGTP, d’àmbit sectorial amb alguns sindicats i per coordinar treball en l’àmbit de la formació per part de les estructures de formació de tots dos sindicats.

 

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.