{/exp:channel:entries}
Notícies

Solidaritat amb el poble de Cajamarca

Declaració de la Xarxa europea de sindicats alternatius i de base en solidaritat amb el poble de Cajamarca.

19 / 07 / 2012 | Intersindical

La població de Cajamarca (Perú) fa nou mesos des que una lluita decidida contra les multinacionals, contra el Banc Mundial, contra els “fons de pensions” i en contra del govern peruà. El govern i les multinacionals estan disposats a sacrificar tota una regió, la seva gent i els recursos naturals, amb fins lucratius d’una minoria d’explotadors.

La lluita del poble de Cajamarca es la de la defensa dels drets ecològics, econòmics i socials

El projecte preveu la mineria a cel obert d’or Conga i puguen contaminar tot un ecosistema dels aiguamolls on més de 80 llacs, fonts i rierols reguen els rics valls de Cajamarca, nord del Perú regió agrícola. L’ús d’espais naturals com les piscines de deixalles tòxiques ja està causant una contaminació considerable.
Aquest projecte proporciona Conga seu primer pas en la destrucció dels quatre llacs: 2 per extreure el coure i l’or, 2 per servir com a dipòsits de residus, en paral · lel, centenars d’acres d’aiguamolls serien destruïdes i milions de m3 l’aigua es contaminaran. L’empresa que operaria Conga té una llarga història en la regió: els llacs perduts, la contaminació de les fonts d’aigua, la contaminació de mercuri, etc.
Des de novembre de 2011, el poble de Cajamarca duent a terme una lluita pacífica. Per contra, el govern peruà ha optat per la repressió cada vegada més violenta: la pressió, les detencions, la militarització de la regió, i l’assassinat de cinc manifestants a principis de juliol!
La lluita del poble de Cajamarca es la de la defensa dels drets ecològics, econòmics i socials. El moviment obrer està directament afectat per aquest atac a les condicions de vida de la població.
Les organitzacions membres de la xarxa europea de sindicats alternatius volem denunciar la repressió i declarem la nostra solidaritat amb el poble de Cajamarca. També donem donar suport a les demandes de la població de Cajarmaca, que es concreten en:

  • Aturar el projecte miner Conga.
  • El rebuig de tota activitat minera a les conques hidrogràfiques.
  • El compliment de les lleis vigents a la regió i el país (ordenança regional 036-2011 en el projecte Conga, dret constitucional a l’aigua potable, Llei general de l’Ambient).
  • L’aplicació del Conveni 169 de l’OIT sobre el dret a consulta prèvia de les poblacions afectades per qualsevol projecte que els afecte.

També donem suport a les manifestacions davant les ambaixades del Perú, organitzades en molts països el 20 de juliol.
Confederació Intersindical (Estat espanyol) - CGT (Estat espanyol) -Solidaritat Obrera (Estat espanyol) - IAC (Catalunya) - TIE (Alemanya) - Solidaires (França) - CNT (França) - CUB (Itàlia) - USI (Itàlia) - Sud (Suïssa) - ESE (Grècia)




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.