Notícies

Solidaritat amb el poble de Cajamarca

09 / 12 / 2012 | Intersindical

Des de novembre de 2011, la població de Cajamarca (nord del Perú) es mobilitza contra una minera d’or que projecta una extracció a cel obert que podria contaminar tot un ecosistema dels aiguamolls que consisteix en més de 80 llacs, fonts i rierols que irriguen els rics valls de Cajamarca, regió agrícola del nord del Perú. La utilització de llacunes naturals com piscines de deixalles tòxiques causarà una contaminació considerable.

El Projecte Conga estableix la destrucció de quatre llacs: 2 per extreure el el coure i l’or, 2 dipòsits de residus com, centenars d’hectàrees d’aiguamolls serien destruïdes i milions de m3 d’aigua contaminada. L’empresa que operarà a Conga té una llarga història en la regió dels llacs desaparegut, contaminació de fonts d’aigua, contaminació a causa del mercuri, etc.

Des de fa un any, la població de Cajamarca ha lliurat una lluita decidida i pacífica. En resposta, el govern peruà va triar la manca de diàleg i la repressió cada vegada més violenta: pressió, detencions, militarització de la regió, etc., per arribar a principis de juliol a la mort de cinc manifestants.

La població de Cajamarca posa en qüestió un projecte que afecta a totes les vessants que afecten el moviment sindical i que té una dimensió ecològica, econòmica i social. Multinacionals i fons de pensions juguen un paper important en el projecte Conga. El seu únic propòsit és l’acumulació de beneficis financers, encara que es destruesca la naturalesa i mantinga la població en situació de pobresa extrema.

http://www.youtube.com/watch?v=9HVpYRBC2zk




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.