Drets

STEPV condemna el tiroteig de la mestra pakistanesa

30 / 03 / 2013 | Intersindical

Shahnaz Nazli, una mestra de 41 anys d’una escola per a xiquetes propera a la ciutat de Jamrud, al districte Khyber del Pakistan, va ser assassinada el dimecres 27 de març quan es dirigia a l’escola. Diversos homes armats van obrir foc quan Nazli estava a 200 metres de l’escola, i van fugir després assolir el seu objectiu. El director de l’escola la va portar a l’hospital local, però Shahnaz va morir tres hores després a conseqüència de les ferides de bala que va rebre.

STEPV lamenta l’assassinat de Shahnaz Nazli, una professora valenta morta a trets per voler assegurar que les xiquetes gaudesquen del dret d’anar a l’escola. Des del Sindicat fem una crida al president i al Govern del Pakistan perquè pose fi als assassinats i la violència que impedeixen l’educació de les xiquetes i perquè s’assegure que totes puguen anar a l’escola i aprendre sense por. Fem una crida perquè es protegesca i assegure a tot el professorat, especialment les dones, i a totes les xiquetes, per tal que puguen gaudir del seu dret bàsic a l’educació.

STEPV ofereix el seu condol als familiars i als companys de la mestra Nazli, i es compromet a fer tot el possible per garantir que la seva mort siga àmpliament condemnada, i a pressionar les autoritats pakistaneses perquè garantesquen la seguretat dels professorat i dels seu alumnat en el camí d’anada i de tornada a l’escola, i mentre es troben a l’escola. L’assassinat de Shahnaz Nazli posa de manifest, un cop més, els riscos a què el professorat s’enfronta cada dia en ambients adversos.

El Sindicat coincideix amb les declaracions del secretari general de la Internacional de l’Educació, Fred van Leeuwen quan afirma que: “Hi ha d’haver tolerància zero per la violència contra el professorat en general, i contra les professores i les alumnes en particular”. Van Leeuwen afegeix: “La IE i les seves organitzacions afiliades no descansaran fins que el govern del Pakistan i les autoritats escolten i apliquen aquest missatge que els estem transmetent, ja que és responsabilitat seva garantir la seguretat dels docents i dels estudiants. No té sentit pensar en cap tipus de desenvolupament o de progrés en qualsevol lloc del món si les persones que dediquen la seva vida professional a conrear la ment dels nostres alumnes no són capaços d’exercir la seva feina d’una manera segura. La mort de Shahnaz Nazli i l’atemptat contra la vida de Malala Yousazai ens mostren que hem arribat a una cruïlla pel que fa a la lluita entre els que neguen als nostres fills el dret humà a ser educats, i els que volen protegir aquest dret siga com siga. Ja és hora que les autoritats pakistaneses prediquen amb l’exemple i facen el correcte. El futur dels seus fills, del seu país i d’un món globalitzat depèn d’això “.

http://educationenvoy.org/press




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.