{/exp:channel:entries}
Notícies

STEPV – Intersindical Valenciana mostra la seua solidaritat amb la lluita del professorat peruà

El Sindicat manifesta el seu suport al SUTEP que ha convocat la X Vaga Nacional Indefinida

05 / 09 / 2012 | Intersindical

STEPV ha enviat un comunicat de suport al SUTEP davant de la convocatòria de Vaga Nacional Indefinida. El nostre sindicat manté col·laboració amb el sindicat peruà en diversos àmbits.

El Sindicato Unitario de Trabajadores en la Enseñanza del Perú (SUTEP) va decicir el passat 18 d’agost convocar la X Vaga Nacional Indefinida en tot el Perú per manifestar el seu rebuig a la denominada “Ley de Reforma Magisterial” que mai es va debatre en la mesa de negociació. Aquesta llei, lluny de donar solució a les reivindicacions del magisteri peruà com la unificació, la dignificació  o el desenvolupament magisterial, suposa l’aplicació de les mesures d’estalvi fiscal dictades pel Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional que és l’aplicació de les polítiques neoliberals a l’educació i constitueix la divisió, discriminació, humiliació i retràs de l’educador professional

La vaga que s’ha iniciat el dia 5 de setembre de 2012 es fa en base a la següent Plataforma Prioritària:

1. Defensa de l’educació pública universal, gratuïta i de qualitat per a totes i tots, amb jornada escolar completa, pressupost no menor del 6% del PIB, que garantesca millors escoles per als estudiants més pobres del país, millor implementació amb mobiliaris, biblioteques, laboratoris, textos escolars, uniformes i matrícula gratuïta. Esmorzars i dinars escolars.
2. Respecte i pagament dels drets adquirits del 30% per preparació de classes, assignació per compliment de temps de servei i subsidis per dol i sepeli, no pagats d’acord a llei des de l’any 1991 als mestres actius i cessants. Decret Suprem per l’inici del pagament d’aquests drets.
3. Respecte a l’estructura de la carrera pública del Professorat de cinc nivells, amb reconeixement dels mèrits assolits pel magisteri. No a la degradació dels nivells als mestres de la llei del Professorat. Pagament permanent per grau de mestratges i doctorats.
4. Estabilitat laboral. Avaluació de l’acompliment laboral permanent, integral des de les aules de caràcter pedagògic i formatiu. Nomenament de mestres contractats via concurs públic reconeixent el seu temps de serveis.
5. Establiment del pis salarial per al magisteri, regulat per la unitat impositiva tributària (UIT), amb remuneracions i altres bonificacions, assignacions i subsidis, determinats en la llei i no per la voluntat del ministre d’Economia i Finances.
6. Capacitació per tot el magisteri. Establiment d’un Sistema nacional de formació contínua amb pressupost, currículum mínim i entitats capacitades.
7. Lluita frontal contra la corrupció. No a l’intent de sancionar els mestres, que van lluitar contra aquest flagell, posant-los en les mateixes condicions de terroristes, violadors i narcotraficants.
8. Increment de remuneracions i pensions per a docents actius, cessants i jubilats.
9. Debat de la proposta “Projecte de nova llei del Professorat” del SUTEP, presentat al Congrés de la República pel CPPe, que reivindica els drets adquirits pel magisteri en la llei del professorat i respecta la de tots els mestres, el debat s’ha de donar en els terminis pertinents a nivell nacional fora i dins del Congrés de la República.
10. Respecte al fur sindical. Participació del sindicat en totes les comissions d’avaluacions concursos i on es ventilin drets magisterials.
11. Sustentar al Parlament Nacional l’Avantprojecte de nova llei del Professorat del SUTEP.

http://www.sutep.org.pe/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.