Notícies

STEPV participa Fòrum Iberoamericà Educació

14 / 05 / 2013 | Intersindical

Al Fòrum per l’Educació a Iberoamèrica es va decidir transformar el Fòrum, instància que funciona des de l’any 2009 sota la coordinació de la Confederació d’Educadors Americans (CEA), en una instància de Coordinadora Iberoamericana per l’Educació, que ve a potenciar el treball d’unitat d’acció dels treballadors i treballadores de l’educació.

A la ciutat de Lisboa, capital de Portugal, a la seu de la Federació Nacional de Professors (FENPROF), es fer la reunió la Reunió del Fòrum per la Educació a Iberoamèrica, de la qual han participat organitzacions de treballadors i treballadores de l’educació, en els diferents nivells de representació i àmbits de actuació, arribats de països com Argentina, Brasil, Uruguai, Equador, Veneçuela, Costa Rica, Mèxic, Estat Espanyol i l’amfitriona Portugal.

Fonamentalment es va discutir la possibilitat de transformar el Fòrum, que funciona des de l’any 2009 sota la coordinació de la Confederació d’Educadors Americans (CEA), en una instància de Coordinadora Iberoamericana, on les organitzacions participants adopten diverses responsabilitats que li brinden contingut polític i institucional a l’espai, respectant l’autonomia i els diferents nivells i sectors de representació d’origen que posseeixen aquestes organitzacions.

Es va elaborar un document sobre la base del anàlisi del context actual de lluita contra el model neoliberal en els nostres pobles, model que va provocar la destrucció de les economies, retallades de drets laborals, reducció dels pressupostos destinats a l’educació i la salut

Les organitzacions dels diferents nivells d’educació, representats a Lisboa, avancem en la definició d’una eina que ens permeta desenvolupar les nostres polítiques de suport a la Educació Pública, Laica, Gratuïta i de Qualitat; així com també en la defensa dels drets laborals i sindicals de les treballadores i dels treballadors i les seves organitzacions.

D’aquesta manera es va discutir i aprovar la conformació d’una Coordinadora Iberoamericana per l’Educació, que no ve a ocupar cap espai formal, sinó que ve a potenciar el treball d’unitat a l’acció dels treballadors i treballadores de l’educació. En aquest punt és important destacar que STEPV ocuparà un lloc en la Coordinació de les Polítiques Institucionals.

Participaren d’aquesta iniciativa:

ADELAC - Asociación de Educadores de América Latina y Caribe
CEA - Confederación de Educadores Americanos.
CONTUA - Confederación de Trabajadores de las Universidades de las Américas
FENPROF - Federación de Profesores de Portugal
FESIDUAS - Federación de Sindicatos de las Universidades de América del Sur
FESITRAUCAMC - Federación de Sindicatos de Trabajadores de las Universidades de Centro América, México y Caribe.
FLATEC - Federación Latinoamericana de Trabajadores de la Educación y la Cultura.
STEI Intesindical - Sindicato de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament de les Illes Balears
STEs Intersindical - Confederación de Sindicatos de Trabajadores de la Enseñanza
STEPV - Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià – Intersindical Valenciana




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.