Migració i refugi

A la frontera grecoturca, la xenofòbia i el racisme maten; la Unió Europea, també!

Declaració de la Xarxa Internacional de Solidaritat i Lluites que agrupa desenes de sindicats del món ha fet aquesta declaració davant la situació de les persones refugiades

17 / 03 / 2020 | Intersindical

Intersindical forma part de la Xarxa internacional de Solidaritat i Lluites

Des de fa uns dies, moren persones que es troben a la frontera grecoturca i cada dia veiem imatges intolerables que mostren persones exiliades expulsades o exposades deliberadament a una situació de perill. Les decisions polítiques dels líders europeus de voler tancar les fronteres de la Unió Europea coste el que coste i l’externalització de l’anàlisi de les sol·licituds d’asil i el tancament en camps de refugiats, són la conseqüència directa d’aquesta situació. Per tal d’impedir-los l’entrada a Europa, la policia i l’exèrcit grec, amb el suport d’una part de la població i de moviments feixistes, han desplegat un nivell de violència insòlit. En alta mar i al llarg del riu Evros, els seus operatius bloquegen l’avanç dels vaixells i provoquen naufragis, disparen a l’aire, fereixen i maten.

La Unió Europea no només no condemna aquests actes gravíssims, sinó que els dóna suport i fomenta: en lloc de recordar a les autoritats gregues que tant el dret internacional com l’europeu prohibeixen denegar l’entrada a persones que demanen protecció internacional sense haver examinat abans la seua situació, el president del Consell Europeu lloa els esforços dels grecs per “protegir les fronteres europees”, mentre que la presidenta de la Comissió Europea es refereix a Grècia com a “escut europeu”, com si Europa estigués amenaçada per un enemic.

Per la seua banda, l’agència europea Frotex desplegarà una intervenció immediata en la zona i reobrirà un nou front en la “guerra contra les persones migrades” que la UE manté en les seues fronteres des de fa vint anys. S’ha creat recentment una coalició d’organitzacions contra la violència a les fronteres, i adverteix que presentarà denúncies contra Grècia i la UE per violacions de drets de les persones exiliades que fugen de Turquia. Els Estats i, en el seu nom, els responsables polítics europeus, no poden continuar cometent abusos impunement!

 

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.