Migració i refugi

Les fronteres maten

Marco Llerena, Intersindical Valenciana, a la pancarta
Marco Llerena, Intersindical Valenciana, a la pancarta
07 / 02 / 2014 | Intersindical

Les onze persones mortes a la frontera de Ceuta en el dia d’ahir són conseqüència de polítiques i lleis xenòfobes que creen tanques i fronteres assassines.

No hi ha justificació per a la insolidaritat que suposa perseguir persones que deixen el seu país per la guerra, la pobresa o la manca de possibilitats per viure amb dignitat, condicions totes elles creades per la desigualtat global en què vivim. Perseguir mentre estan nedant al mar amb bales de goma i gasos lacrimògens, no pot passar en cap societat que es pretenga democràtica.

Migrar és un dret humà que els estats europeus vulneren sistemàticament. A la ciutat de València es produeixen diàriament batudes racistes il · legals de tot aquell que tinguin trets estrangers, per ser abandonats en massa casos en un país diferent al seu, sense pràcticament res per poder arribar a casa. Davant aquests fets no hi ha resposta per part de la Delegació del Govern de València .

Totes aquestes pràctiques inhumanes no han servit ni serviran per aturar les esperances i somnis dels que busquen la terra dels drets, encara que no sàpiguen que els drets semblen haver desaparegut d’Europa fa temps .
Les fulles de la tanca de Melilla, les batudes racistes i els centres d’internament d’estrangers són instruments per criminalitzar les persones migrants que paguem tots els ciutadans encara que només servesquen de negoci a aquells que trafiquen amb persones, estats inclosos.

La Mesa d’Entitats en Solidaritat amb els Immigrants i la Campanya pel Tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers, exigeixen l’eliminació de totes les lleis i fronteres que discriminen i maten els éssers humans. Exigim així mateix l’aclariment dels fets i l’assumpció de responsabilitats per les onze persones que van morir perseguint una vida millor.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.