Moviments socials

Acord pel Parke Alcosa

SOS Parke abandona l’estada indefinida a la plaça de la Trinxera després d’arribar a un acord amb la Generalitat.

28 / 02 / 2012 | Intersindical

El divendres 24 febrer 2012, quan es complien 105 dies de l’estada indefinida a la plaça de la Trinxera (antiga plaça de Manises), va tindre lloc una reunió entre el Sr Gonzalo Alabau, director general d’Ocupació, i el Sr. Sebastià Martí, secretari autonòmic d’Ocupació de la Generalitat Valenciana, i la Koordinadora de Kol·lectius Parke, en la qual es va establir un calendari de reunions que consoliden la continuïtat del projecte social i comunitari del Parke Alcosa. També s’hi va acordar la realització d’una intermediació amb l’Ajuntament d’Alfafar i la signatura d’un acord el proper dia 7 de març de 2012.

SOS Parke va realitzar una vaga de fam durant 49 dies

Cal recordar que la mobilització del Parke va començar el 9 de novembre de 2011 i que no va ser interrompuda, sinó incrementada amb una vaga de fam indefinida el 22 de desembre de 2011 i que va finalitzar 49 dies després.
Al voltant de les 13 h, es va celebrar una assemblea on es va prendre la decisió de posar fi a l’estada indefinida a València, com a gest de bona voluntat per a arribar a una resolució del conflicte satisfactòria per a ambdues parts.
Entre aplaudiments i càntics de “Parke Alcosa, així es fan les coses”, l’assemblea donava per finalitzada l’estada indefinida, després de valorar positivament el pagament aconseguit del 80 % del deute amb la Generalitat valenciana i el calendari de negociacions establit que permeten la continuïtat del projecte social i comunitari del Parke Alcosa.
El proper dissabte 3 de març, a partir de les 20 h, hi ha convocada una festa a l’Ateneu Popular de València per homenatjar tots els col·lectius, moviments, organitzacions socials i comunitàries i la solidaritat mostrada a València en suport a la campanya SOS Parke, així com homenatjar a les víctimes de Vitòria-Gazteiz, treballadors en protesta que van ser assassinats després d’eixir al carrer de la tancada a la catedral de Gazteiz, amb Fraga Iribarne com a ministre d’Interior. Hi haurà diverses actuacions de caràcter obert per a la participació de tots i totes en aquesta celebració.
La campanya SOS Parke està organitzant la realització de dues festes més, que seran anunciades oportunament, una de les quals serà a València per intentar que congregue molta gent, i una altra al Parke Alcosa, a què es convidarà la ciutadania en general i totes les persones que han mostrat la seua solidaritat a València, en multitud de pobles i barris, en ciutats de l’Estat espanyol i també a escala internacional.
La Koordinadora de Kol·lectius del Park vol agrair públicament la seua gratitud a totes les persones que han participat en aquesta lluita, i vol recordar també que aquesta ha sigut la lluita de totes i tots , ja que el Parke Alcosa també som totes i tots i sense aquestes persones no s’hauria aconseguit la continuïtat d’un projecte social i comunitari basat en el dret a decidir i en la participació de la població en la gestió dels recursos.
Intersindical es congratula per la resolució d’un conflicte en el qual ha donat suport a les reivindicacions de SOS Parke.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.