Moviments socials

Intersindical Valenciana dona suport a les mobilitzacions contra la desigualtat i la pobresa

La Plataforma Pobresa Zero ha organitzat mobilitzacions arreu del País Valencià amb motiu del Dia Internacional per l’Erradicació de la pobresa

13 / 10 / 2022 | Intersindical

El pròxim 17 d’octubre se commemora el Dia Internacional per l’Erradicació de la Pobresa. Amb aquest motiu, la Plataforma Pobresa Zero ha convocat diverses mobilitzacions arreu del País Valencià per exigir que la lluita contra les desigualtats i la pobresa estiga a la punta de la llança de les prioritats polítiques.

Aquest any es convoquen les següents concentracions:

- A Alacant, divendres 14 d’octubre a les 18:00 h a la plaça dels Cavalls amb l’avinguda Federico Soto.
- A Elx, dissabte 15 d’octubre a les 17:00 h a la plaça de Baix.
- A València, dissabte 15 d’octubre a les 18:00 h a la plaça de l’Ajuntament.
- A Castelló, durant el dia 17 es duran a terme nombroses activitats a diferents punts de la ciutat.

A més, les reivindicacions de les ONGs, entitats socials i sindicats, recollides al manifest, es presentaran a tots els grups polítics a un acte a les Corts el proper divendres 14 d’octubre a les 10 hores per instar-los a incloure-les en els seus programes electorals, de cara a les eleccions autonòmiques i municipals de maig de 2023.

Davant la crisi que travessa el planeta i la reculada en la consolidació de drets, denunciem que vivim en un sistema de producció i consum insostenible, que genera desigualtat, pobresa i explotació laboral per a bona part dels habitants del planeta, al mateix temps que afavoreix els oligopolis i l’acaparament d’un poder i beneficis desmesurats per a unes poques grans empreses.

El sistema energètic, les empreses contaminants, l’agricultura i la ramaderia intensives causen estralls en el medi ambient. Guerres, com la d’Ucraïna, a Europa, i les que es pateixen en altres continents, destapen una realitat les conseqüències de la qual tornen a pagar-les els de sempre: les persones més excloses.

També és greu el manteniment de les desigualtats entre dones i homes, el creixement del racisme i els discursos d’odi, la persecució de les persones que defensen els drets humans i la naturalesa, i l’incompliment del dret d’asil i refugi per part dels estats més rics.

Perquè a pesar de l’existència de lleis i tractats que protegeixen els drets humans -polítics, econòmics i socials-, els problemes continuen creixent i generant injustícies en un món on hui dia encara 860 milions de persones viuen en pobresa extrema; moltes d’elles en països molt rics en recursos naturals.

Més de 83 milions són desplaçades forçoses a causa de guerres o desastres naturals, i almenys 99 milions de persones a tot el món viuen en condicions d’esclavitud moderna, treball o matrimonis forçosos.

Des de Pobresa Zero i Intersindical Valenciana demanem que es reconega que aquests són problemes globals, que necessiten solucions globals. Existeixen solucions concretes i les persones i partits que ens representen en les institucions polítiques han de posar-les en marxa urgentment enfront de l’amenaça de col·lapse del sistema.

Davant la desigualtat i la pobresa, accions ja!

Clica ací per a llegir el manifest complet.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.