Alternatives

Auditant els nostres municipis

Representants de 14 pobles de l’Horta acorden crear una xarxa de municipis auditors

07 / 12 / 2015 | Intersindical

Dissabte passat es reuniren a València representants i ciutadania de més de vint pobles d’arreu del país � Allboraia, Alacant, Almàssera, Altea, Benetússer, Benifaió, Burjassot, Canals, Castelló, Catarroja, El Puig, Foios, Godella, Guardamar, Meliana, Moncada,  Paiporta, Paterna, Picassent, Santomera, Silla, València, Vallada i Vinarós- per segons la Plataforma per una Auditoria Ciutadana del Deute de de València (PACD) “dissenyar estratègies comunes per fer front al mecanisme deute que ha destruït bona part de les partides socials dels pressupostos municipals”.

A la trobada, impulsada per la PACD i realitzada a la seu d’Intersindical Valenciana, hi assistiren més de 60 membres dels nous governs de canvi a les corporacions locals o d’organitzacions municipals diverses.

Durant la jornada s’exposaren les dificultats amb què es troben els diferents pobles a l’hora de fer front al deute municipal i es va treballar sobre aspectes clau per endegar un procés d’auditoria ciutadana: l’organització i les línies d’acció d’un comitè d’auditoria, el finançament local i l’anàlisi dels pressupostos i de la contractació municipal.

La sessió va finalitzar amb la creació d’una xarxa de municipis auditors amb l’objectiu de compartir coneixements i experiències d’auditoria, així com amb la finalitat de fer pressió conjunta per garantir la participació de la ciutadania tant en la gestió d’allò públic com en la pressa de decisions econòmiques i socials que l’afecten directament.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.