Alternatives

Camperols de tot el món en el Fòrum Social Mundial a Tunísia

Per aturar l’acaparament de terres, pel rebuig de les llavors transgèniques i pel desenvolupament de la Sobirania Alimentària!

05 / 03 / 2013 | Intersindical

Del 26 al 30 de març, el Moviment Internacional de Camperols, la Via Camperola, es farà present en el Fòrum Social Mundial a Tunísia, ciutat capital de Tunísia. Més de 50 camperols i camperoles provinents de tots els continents del món es reuniran a Tunísia, unint-se a milers d’altres activistes de tot el món.

Aquest important esdeveniment tindrà lloc a Tunísia - un país sotmès a un règim opressiu durant molts anys i el poble es va alçar exigint democràcia i per la que encara la societat civil tunisiana segueix lluitant. Tampoc hem d’oblidar que a Tunísia va començar la “Primavera Àrab”, quan un venedor ambulant tunisià es va calar foc com a protesta contra la confiscació del seu mercaderia i la humiliació soferta a mans de les autoritats municipals tunisianes.

La Via Campesina té com a objectiu defensar la sobirania alimentària entesa com la solució al problema de la fam, de l’economia i de la crisi climàtica.

El Fòrum Social Mundial és un lloc per construir aliances i consolidar alternatives a les actuals crisis socials, ambientals i econòmiques. Allà, la Via Camperola serà part de l’Espai del Clima i de l’Espai de les Migracions Internacionals i portarà la seva solidaritat a les dones del Magrib-Machrek i de tot el món.

En forma conjunta amb altres moviments aliats, la Via Campesina organitzarà diverses conferències i debats, a saber:

- Campanya del moviment camperol perquè s’aturi la violència contra la dona;

- Globalitzar el moviment de camperols i la sobirania alimentària - intercanvi amb camperols i camperoles del Magrib i el Machrek;

- Lluita contra l’acaparament: enfortiment d’aliances internacionals;

- Lluita dels camperols contra les llavors transgèniques, AGRA - 2 ª revolució verda;

- Per la Sobirania Alimentària: Aturar els Tractats de Lliure Comerç (entre Àfrica i Europa);

- Canvi Climàtic - Petits camperols per refredar la terra;

- Economia camperola i migracions climàtiques i drets dels treballadors;

La Via Campesina comptarà en el Fòrum Social Mundial amb un estand on podrà trobar informació impresa. L’estand també serà un punt de trobada amb persones i moviments aliats de la Via Camperola.

http://www.viacampesina.org/es/
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.