Alternatives

Crida dels moviments socials a mobilitzar per al proper Fòrum Social Mundial, Tunísia 2015

14 / 07 / 2014 | Intersindical

Un altre món és possible

En la seva última reunió a Casablanca al desembre de 2014, el Consell Internacional va prendre la decisió d’organitzar la propera edició del Fòrum Social Mundial de 2015 de nou a Tunísia.
Aquesta decisió va ser presa després d’una avaluació de l’organització i de l’impacte del FSM 2013, després d’una lectura comuna de la situació de les lluites dels moviments socials de la regió i al món, i del nou context geopolític i de l’evolució de la crisi del model neoliberal.

És clar que després d’haver estat el 2011, gràcies a les revolucions i els moviments democràtics, una font d’esperança per a ella mateixa i una font d’inspiració per a la resta del món, la regió passa per evolucions que inspiren profunda preocupació. Els governs dels últims tres anys no han estat capaços de formular i implementar alternatives per respondre a les preocupacions dels joves a la recerca de llibertat i d’ocupació, de les dones que busquen la igualtat, dels moviments socials que busquen la justícia social. Per contra, en tota la regió el flux d’armes i la violència dels extremistes religiosos s’arrelen, les polítiques neoliberals dictades pel Banc Mundial i l’FMI estan presentades com l’única solució, i els moviments socials i democràtics estan criminalitzats. Intervencions polítiques i militars externes s’han convertit en la norma i apunta en cada cas a explotar la inestabilitat interna a favor dels Estats Units, Europa, Turquia i els països del Golf.

Més enllà del Magrib Mashreq, el continent africà, tornat una font principal de matèries primeres i presentat com la “nova frontera” econòmica, també és copejat durament per la violència extremista, el saqueig dels recursos, la violència devastadora dels programes d’ajust i la militarització generalitzada dels seus territoris.

A tot el món, incloent Europa, Àsia, Amèrica Llatina i del Nord, els moviments socials es troben enfrontats amb l’empitjorament de les crisis econòmiques, socials i ambientals, i un qüestionament sistemàtic dels seus drets. Noves tensions directament relacionades amb les estratègies hegemòniques per apropiar-se recursos i mercats fan témer el pitjor a Europa, Àsia i Àfrica.

El Fòrum Social Mundial continua sent més que mai un espai vital per als moviments socials que lluiten perquè els pobles salvaguarden la seva dignitat, segueixin sent amos dels seus propis destins, conquereixin nous drets econòmics, socials, culturals i ambientals, i construeixin alternatives al neoliberalisme , més necessàries que mai.

Els moviments socials tunisians i del Magrib Mashreq conviden a compartir els esforços fets per aconseguir la justícia, la igualtat i la pau, i per discutir temes mundials, i construir junts alternatives a les quals tots els pobles del món aspiren. Juntament volem implementar un procés de preparació del FSM 2015 obert, participatiu, democràtic i acollidor per a la participació a distància.

Un altre Magrib Mashreq és possible

Una altra Àfrica és possible

Un altre món és possible

Tunísia 20 juny 2014

El Comitè Organitzador del FSM 2015




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.