Alternatives

Declaració de l’assemblea Alter Summit celebrada en París

Intersindical Valenciana forma part de la xarxa Alter Summit

17 / 12 / 2015 | Intersindical

El 30 de novembre i l’1 de desembre, la xarxa Alter Summit es va reunir a París amb ocasió de les mobilitzacions per la justícia climàtica. Aquesta trobada, que va aplegar més de 50 representants d’organitzacions europees*, ha permés parlar de diversos assumptes d’actualitat (atemptats i guerres, clima, migració), de fer un balanç de les activitats de la xarxa contra les polítiques d’austeritat de la UE, així com de fer diferents proposicions d’activitats per als pròxims mesos.

Sobre els atemptats de París

Alter Summit condemna els terribles atemptats perpetrats per Daesh, ja que entén que la pràctica sagnant és contrària a tot projecte d’igualtat i de llibertat. La nostra xarxa expressa la més gran solidaritat amb totes les víctimes, les famílies i els amics. Considera que les guerres i la violència que fan nombrosos morts entre els civils ací, a Àfrica, a l’Orient Mitjà o en un altre lloc, han de ser combatudes amb els instruments de la democràcia, de la solidaritat i de la lluita pels drets de tots i totes.

L’horror dels atemptats de París recorda com és el món actualment: un món dominat per la injustícia i la violència, en què no hi ha pa, sostre o faena per a milions de persones, però on els kalàixnikovs es venen als cantons de molts carrers. Un món on els nostres estats bombardegen «dictadures » o governs elegits per imposar-hi la «democràcia», i venen armes a les dictadures veïnes. Un món on els estats, alliberant-se de les restriccions de la «governança econòmica », troben de sobte centenars de milions d’euros per a la guerra o la «seguretat» –precisament aquests milions que no trobaven per a la seguretat social o per a la seguretat de la faena.

En aquest context, el manifest d’Alter Summit és més que mai un mitjà per a l’acció i en particular un instrument per a reforçar la solidaritat contra les estigmatitzacions, les discriminacions i el racisme. Reafirmem ací el nostre suport a les lluites de les persones migrants, refugiades –víctimes de la misèria, del canvi climàtic i de les guerres– pel seu dret a circular lliurement i a beneficiar-se d’una acollida digna i respectuosa dels drets humans.

Les despeses militars i de seguretat anunciades aquests dies mostren els marges de maniobra que hi ha malgrat el pacte d’estabilitat i que haurien d’estar immediatament utilitzades per a alleujar els pobles d’Europa, els més tocats per la crisi i els memoràndums, però també per a contribuir a un desenvolupament en els països sumits en la misèria.

La voluntat de construcció de la pau i la cerca de solucions pacífiques als conflictes en el marc de l’ONU s’havien expressat l’any 2003 quan el moviment altermundialista va organitzar importants manifestacions contra la guerra a l’Iraq en què va ajuntar les poblacions del món sencer. Aquest acte fundador, si s’haguera tingut en compte realment, hauria pogut canviar el curs de la situació actual.

Les mesures de restricció de les llibertats i de repressió dels moviments socials que vivim hui s’afigen al dèficit democràtic que afecta ja nombrosos àmbits: imposició de polítiques antisocials, amenaces sobre el dret de negociació col·lectiva… Aquestes polítiques i actuacions no faran més que reforçar els corrents i les idees de l’extrema dreta.

Pròxims terminis. L’Alter Summit proposa:

• Reforçar els moviments de solidaritat envers les persones migrants i participar massivament en les activitats de la jornada mundial de les persones migrants el 18 de desembre;
• Sumar-se en massa a la crida dels sindicats grecs pel restabliment dels convenis col·lectius en aquest país;
• Treballar amb les col·lectivitats compromeses en la lluita contra el tractat transatlàntic (TTIP/TAFTA) amb motiu de la reunió EuroCities que se celebrarà el 22 i 23 de febrer a Brussel·les.
• Participar en la jornada europea de la Xarxa Europea contra la Privatització de la Salut del 7 d’abril per denunciar la comercialització de la salut i de la protecció social practicada a tot Europa.

La Xarxa Alter Summit confirma igualment la voluntat de treballar els pròxims mesos sobre la justícia climàtica i les apostes sindicals i es proposa reforçar la seua capacitat de comunicació i portar a cap campanyes a escala europea.
D’altra banda, Alter Summit treballa per posar en pràctica una nova iniciativa a la tardor de 2016 lligant la mobilització local i europea amb la continuïtat de les EuroMarxes i les jornades d’accions europees que s’han desenvolupat a l’octubre.

Pròximament, la Xarxa s’inscriurà en les iniciatives de debats i d’accions on estaran presents els diferents moviments socials i sindicats per fer avançar les alternatives a Europa.

Proposem un reunió de la xarxa Alter Summit els 21 i 22 de febrer a Brussel·les.

* Organitzacions:

ADEDY (GR) – Alliance D19-20 (BE) - Alliance of Labour and Solidarity (CZ) – ATTAC-Deutschland - ATTAC-France – ATTAC-Espanya (ES) – Blockupy (EU) - Campaign for the Welfare State (NO) – CG FGTB (BE) - CGT (FR) - Ciré (BE) – CIS (ES) – CISPM (EU) – CNE (BE) - EIHRC (EU) – EKA (GR) - EuroMarchas (ES) – Euromarches (FR) – Euromarches (AU) – FGTB Wallonne (BE) - Fondation Copernic (FR) - Intersindical Valenciana (PV) – LDH (FR) – Mouvement de la Paix (FR) - MOC (BE) - Nicos Poulantzas Institute (GR) – Réseau européen contre la commercialisation de la santé (EU) - Right2Water (IR) – SNES-FSU (FR) - Solidaires (FR) - Solidaires Finances Publiques (FR) – SUD PTT (FR) - SUD Santé Sociaux (FR) - TNI (EU) - Tranform (EU) – USO (ES)




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.