Alternatives

El Parlament Europeu aprova el dictamen Podimata sobre l’ITF

Ha de començar el compte arrere per a implantar l’ITF.

24 / 05 / 2012 | Intersindical

La Campanya per un Impost a les Transaccions Financeres: ITF JA!-Paradisos Fiscals No! (ITFja), de la qual forma part la Intersindical Valenciana, junt amb altres organitzacions com la Confederació Europea de Sindicats, consideren molt positiu el suport que ha rebut el dictamen Podimata sobre l’ITF al Parlament Europeu. La idea d’aquest impost va nàixer com un instrument contra l’especulació i la lluita contra l’evasió i els paradisos fiscals. Aquest impost contribuiria que el sector financer col·labore a cobrir el cost de la crisi.

Es proposa l'entrada en vigor de l'ITF per pal·liar la política de retallades pressupostàries

El Dictamen proposa un impost de transaccions financeres amb una base imposable àmplia, que evite l’evasió fiscal i considera que s’ha de posar en pràctica encara que no hi haja unanimitat de tots els estats membres de la Unió Europea. Per la seua banda, la Comissió Europea ja va fer un treball tècnic sobre la seua posada en marxa i va estudiar uns tipus impositius diferents segons el producte de la transacció (0,1% de les accions i bons, i 0,01% per als derivats), que va tindre com a resultat la previsió d’uns ingressos per al conjunt de la Unió Europea de 57.000 milions d’euros anuals.
El dictamen exclou els fons de pensions, però sí que considera que ha d’afectar el mercat de divises i estableix un calendari legislatiu, el 31 de desembre de 2013 perquè els estats membres l’incloguen en la seua legislació interna i el 31 desembre de 2014 per a la entrada en vigor d’aquestes lleis.
La campanya ITFja creu necessari que hi haja una discussió profunda sobre la destinació dels fons obtinguts per aquest impost. Ja hi ha reclamacions que demanen que vagen a l’ajuda al desenvolupament, llocs de treball verds, etc. En tot cas el dictamen no es pronuncia i indica que si els seus ingressos anaren al pressupost de la UE (amb reduccuó de la participació estatal, sense incrementar el pressupost global), només es podria disminuir fins en un 50% la participació estatal.
La campanya ITFja va proposar als partits polítics aquest mes de març que es legisle aquest mateix any un ITF perquè poguera entrar en funcionament l’últim trimestre d’enguany i així pal·liar la política de retallades pressupostàries.
(*) PLATAFORMA ITF JA!, PARADISOS FISCALS NO
DIRECCIÓ: Carrer Príncep 10, 2n D. 28012 Madrid.
Telèfons de contacte: 91 402 92 86 i 91 521 40 97.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.