Alternatives

El TTIP: un atac a la sobirania dels pobles i la democràcia

30 / 09 / 2015 | Intersindical

“Les informacions que coneixem sobre les negociacions ens diuen que afectarà de manera directa a la democràcia, a la sobirania popular i a l’Estat de benestar”

El TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions) que s’està negociant entre la UE i EEUU atempta directament contra els principis més elementals de la Democràcia i dels drets socials tant en la forma en què s’està negociant com en el seu contingut i en la forma de la seua ratificació:

- Els agents negociadors no representen els interessos dels pobles. La comissió negociadora està formada per funcionaris de la Comissió Europea i de l’Oficina del Representant Comercial d’EEUU, amb una desproporcionada presència en els 28 comités de treball dels sectors empresarials i industrials (92%  per part de la UE i 85% de la part dels EEUU), enfront de la presència de col·lectius socials, acadèmics i d’altres experts (4% per la UE i 15% pels EEUU).

-Falta de transparència en el procés negociador. Els escassos documents que es coneixen es publiquen després la forta pressió a què es veuen sotmesos per la societat civil i a través de filtracions.  Fins i tot els parlamentaris europeus tenen el seu accés restringit als documents de treball i amb clàusules de confidencialitat molt estrictes, que inclouen sancions si no es complixen.

-Limitació de la capacitat de decisió dels pobles sobre polítiques econòmiques, socials i mediambientals. A més del contingut del tractat en cada sector específic, el mecanisme de resolució de conflictes inversor–Estat (ISDS) i el Consell de Convergència Reguladora bloquejaran qualsevol intent posterior d’establir lleis i polítiques en favor de la ciutadania i els pobles, així com la defensa front els interessos de les multinacionals.

-Els procediments per a la seua aprovació i posterior ratificació no tindrà en compte l’opinió de la ciutadania. La Comissió Europea proposa una aprovació per majoria qualificada en el Consell i per majoria simple en el Parlament Europeu, sense necessitat que es pronuncien els parlaments dels Estats membres i molt menys la ratificació en referèndum per la ciutadania.

PER LA SOBIRANIA DELS POBLES
NO A LA TIRANIA DE LES MULTINACIONALS!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.