Moviments socials

En defensa dels drets i les llibertats

Des de Intersindical Valenciana volem denunciar la situació de perduda de llibertats i l’intent de criminalitzar als moviments socials que més se estan significant en la defensa dels drets dels treballadors i de les persones més desafavorides.

17 / 05 / 2013 | Intersindical

A la continua impunitat dels actes duts a terme per la extrema dreta, que el nostre sindicat, junt a d’altres organitzacions i persones del País Valencià, a patit tant de sovint, ara hem de sumar la amenaça de reforma del Codi Penal, per tal de criminalitzar les accions de protesta pacifica que el nostre poble desenvolupa contra la destrucció dels serveis públics i les conseqüències de la reforma laboral.

Les identificacions indiscriminades, les detencions preventives de dirigents sindicals, com les companyes i companys del SAT a Andalusia, la detenció, identificació i control repressiu en la vaga general de les persones que participaren als piquets informatius, les multes emeses i totes les accions repressives, van encaminades a augmentar la nostra por a manifestar pública i pacíficament el nostre rebuig a aquestes polítiques econòmiques que porta al nostre poble al empobriment i a moltes famílies a la misèria.

La repressió no ens aturara en la lluita contra les mesures impulsades pel Govern de Espanya i de la Generalitat, que perpetuen el colp d’estat dels mercats contra la nostra sobirania i elimina els drets més elementals de defensa dels treballadors, alteren greument les condicions salarials i laborals i que la única eixida que dona als nostres joves es l’emigració.

  Els últims mesos les identificacions al carrer, els assetjaments a seus socials com el Casal Popular i La Cosa Nostra de Castelló, les infiltracions policials en les manifestacions, fitxers d’activistes i persones d’esquerra preventius, les detencions, judicis i multes s’han convertit en pràctiques habituals contra els qui ens mobilitzem, protestem o simplement manifestem pública i pacíficament la nostra discrepància.

Denunciem la tolerància amb les agressions feixistes. L’exemple més flagrant el trobem en l’atac que va patir l’Associació Cultural Juvenil La Cosa Nostra per part de neonazis. Cap dels agressors neonazis ha sigut detingut i ni tan sols identificat. En canvi, tres membres agredits de l’associació juvenil van ser detinguts els dies posteriors als fets, amb càrrecs per associació il·lícita, encara que està legalitzada, i encausat a conseqüència d’aquests fets. Per tot açò demanem la dimissió del Subdelegat del Govern, David Barelles i la depuració de responsabilitats.

L’intent de criminalitzar a la PAH, a les Marees Ciutadanes, els moviments de resposta popular, com el 15M o el nostre sindicat, i en conjunt a totes les persones i organitzacions que articulen la mobilització popular no ens aturara.

Aquests fets no poden quedar sense resposta i des de Intersindical Valenciana vos convidem a participar en la manifestació que tindrà lloc el dissabte 18 de maig a Castelló amb els lemes:

  La repressió no ens aturara!

  No a la criminalització dels moviments socials!

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.