Moviments socials

Es convoca per dissabte a Castelló una manifestació contra la repressió

L’activitat reivindicativa compta amb el suport de grups, entitats i associacions ciutadanes

15 / 05 / 2013 | Intersindical

L’Assemblea Ciutadana contra la Repressió (ACCR) convoca una manifestació a Castelló de la Plana el dia 18 de maig a les 19 hores amb el lema: “La repressió no”.

Aquesta assemblea sorgeix de la Caixa de Resistència que s’ha organitzat per tal de donar suport als activistes socials represaliats en els últims mesos.

Composen l’ACCR: Acontracorrent, Ateneu Anarquista, ATTAC, CGT, CJC, COS, Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, Endavant, EUPV, Intersindical Valenciana, PCPE.

L’ACCR ha estat creada per donar suport jurídic, econòmic, polític i psicològic als activistes que participen en mobilitzacions socials. Per aquesta organització ciutadana “resulta absolutament urgent aquest suport a causa de l’augment brutal de la repressió policial que s’efectua amb la intenció d’aturar i ofegar l’activisme social”.

En els últims mesos s’han produït a Castelló de la Plana un centenar d’identificacions de les quals un 30% han acabat en sancions econòmiques fins ara, una vintena de lesionats i dotze detencions. També s’ha produït l’assalt d’una associació de joves per part d’un grup neonazi arran del qual són detingudes tres persones d’aquesta associació amb acusacions falses i no es deté a cap dels agressors. A més, són identificades diverses persones simplement per acudir al Casal Popular, lloc de trobada i d’activitats diverses.

A més, la policia nacional està creant arxius informàtics amb persones pel simple fet de participar en mobilitzacions socials.

Aquests fets i d’altres que s’estan produint no venen mai reflectits als mitjans de comunicació i la poca informació que se’n dóna, no manté els mínims criteris d’objectivitat necessària.

Per tots aquests fets l’ACCR demana la dimissió del subdelegat del govern i dels responsables policials i fa una crida a la participació massiva de la ciutadania a la manifestació.

En aquesta ocasió convoca l’Assemblea Ciutadana Contra la Repressió, configurada per Acontracorrent, Ateneu Anarquista, ATTAC, CGT, CJC, COS, Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, Endavant, EUPV, Intersindical Valenciana, PCPE.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.