Moviments socials

Intersindical Valenciana s’incorpora al Fòrum Sobiranista

17 / 11 / 2020 | Intersindical

Intersindical Valenciana va participar, el passat mes de setembre, al Plenari del Fòrum Sobiranista en la que es va aprovar la seua adhesió com a membre d’aquesta entitat.

El Fòrum Sobiranista és una lloc de trobada, debat, anàlisi, reflexió comuna i coordinació d’iniciatives entre fundacions i associacions d’orientació sobiranista d’esquerres dels diversos pobles de l’Estat espanyol. Es va establir al final del 2016, amb l’objectiu d’articular un discurs basat en la sobirania dels pobles com alternativa tant al neoliberalisme hegemònic, com a la preocupant puixança de la xenofòbia, l’extrema dreta i les diferents formes de feixisme en general, que tinga en la defensa de la solidaritat, la justícia social, es llibertats sexuals i reproductives, el medi ambient, la diversitat cultural i els drets col·lectius dels pobles, el seu comú denominador.

El Fòrum Sobiranista té per objecte:

a) El foment i realització d’activitats culturals que tinguen per fi l’estudi i desenvolupament del pensament polític, social, econòmic i cultural de les diferents nacions de l’estat.

b) Difondre el pensament polític d’aquelles persones i entitats que treballen per la consecució de la sobirania de les nacions, el progrés social i l’aprofundiment de la democràcia en la perspectiva d’aconseguir una societat més lliure, més justa i més solidària.

c) Promoure el coneixement en la societat de la personalitat de les nacions sense estat i de la seva història, impulsant el seu estudi i la seva projecció pública.

d) Aprofundir en el coneixement de les realitats de les nacions sense estat en la seva dimensió política, cultural i econòmica.

e) Augmentar la formació política i la participació dels ciutadans, aprofundir en el debat polític i impulsar la sensibilització i conscienciació de la societat sobre la realitat i problemàtiques pròpies de les nacions, així com la visió de el món des d’una perspectiva sobiranista.

f) Impulsar i divulgar iniciatives d’intercanvi i cooperació exterior per contribuir a la justícia i l’equitat en les relacions comercials, polítiques i estratègiques entre els pobles de la comunitat internacional.

El Fòrum Sobiranista ha organitzat trobades i debats interns entre els seus membres, fonamentalment al voltant dels eixos següents: 1) perspectiva feminista de la construcció nacional, 2) renovació discursiva del sobiranisme i 3) estratègies per combatre l’extrema dreta i l’autoritarisme. També organtiza una Escola Sobiranista.

Formen part del Fòrum Sobiranista un conjunt de fundacions i entitats dels diversos pobles que han estat treballant, des de fa anys, per portar endavant els objectius del Fòrum.

https://www.forumsoberanista.org/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.