Alternatives

Jornada sobre el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP)

14 / 05 / 2014 | Intersindical

El Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) Des de juliol de 2013, la Unió Europea i EUA estan negociant amb total opacitat el cridat Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP en les seues sigles en anglés).

L’objectiu principal del TTIP no és eliminar aranzels, ja que en l’actualitat estos són pràcticament nuls entre ambdós blocs econòmics, sinó fer desaparéixer les barreres no aranzelàries que restringixen els beneficis potencials de les empreses transnacionals d’ambdós costats de l’Atlàntic.

No obstant això, estes anomenades “barreras” són en realitat alguns dels nostres patrons socials i mediambientals més valorats, com ara els drets laborals, les normes de seguretat alimentària (incloent les restriccions sobre els transgènics) , les regulacions sobre l’ús de productes químics tòxics, la prohibició del fracking, les lleis de privacitat digitals o les noves garanties bancàries introduïda per a evitar una repetició de la crisi financera de 2008.

A més, hi ha altres aspectes encara més perillosos en este projecte: el “mecanisme de resolució de conflictes inversor-Estado”, l’opció que tindrien les empreses de demandar als Estats davant de tribunals privats quan consideraren que els seus interessos havien sigut danyats per alguna llei o normativa i la “cooperació reguladora”, per mitjà de la qual serien les corporacions les que escriurien de facto el text de les regulacions; o més bé les desregulacions.

Però per sort hi ha esperança. Hi ha en marxa un gran moviment d’oposició al TTIP per part de la societat civil, tant a Europa com als EUA, que cobra força cada dia que passa. Sumem-nos a ell i impedim que esta aberració arribe alguna vegada a entrar en vigor!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.