Alternatives

La Campanya ITF considera positiva la implantació d’un impost contra l’especulació

Campanya per un Impost a les Transaccions Financeres: ITF JA! - Paradisos Fiscals No!

30 / 01 / 2013 | Intersindical

La Campanya ITF considera positiva la implantació d’un impost contra l’especulació i reclama la seva posada en marxa

El suport del govern espanyol a un impost sobre les Transaccions Financeres (ITF) s’ha d’acompanyar de diligència en la seva implantació i complementar amb la lluita contra els paradisos fiscals

La Campanya a favor de l’Impost de Transaccions Financeres considera positiu que l’estat espanyol siga un dels 11 estats de la UE que han acordat aplicar l’Impost de Transaccions Financeres (ITF) pel procediment de Cooperació Reforçada.

La Unió Europea ha aprovat la creació d’un impost contra l’especulació, ja que mitjançant el mecanisme de Cooperació Reforçada 11 països, entre ells Espanya, França i Alemanya, podran establir un impost a les transaccions financeres. Aquest impost podria arribar a recaptar més de 35.000 milions d’euros cada any i afectar els sectors més rics de l’economia. La compra internacional de bons, accions i derivats es veuran obligats a tributar, el que pot suposar un fre important per a l’especulació financera.

En els propers mesos, els països als quals afecta l’acord hauran de consensuar legislativament, amb precisió, diligència i coherència els percentatges que caldrà aplicar sobre els diferents productes financers. En aquest sentit, serà necessari pressionar també per aconseguir que la recaptació s’utilitzi per donar suport a les persones més colpejades per la crisi, combatre el canvi climàtic i per atendre aquelles necessitats socials i solidàries afectades per les retallades públics.

La crida i l’exigència dels ciutadans europeus que reclamaven una lluita contra l’especulació i que el sector financer paga en part la crisi que ha originat, ha jugat un paper rellevant en la consecució d’aquest objectiu. En aquest sentit la Campanya ITF vol mostrar el seu agraïment a totes les persones i a les organitzacions pel seu suport i la col · laboració prestada en aquesta campanya.
Però encara queda molt per fer i caldrà estudiar amb deteniment les possibles zones fosques de l’acord i tractar d’evitar que els especuladors puguin burlar l’impost. Aquestes són accions que haurem de posar en marxa i complementar-les amb la lluita contra el forat negre dels paradisos fiscals. Però avui és un moment de celebració. Hem aconseguit que els polítics escolten i s’ha guanyat una gran batalla.

La campanya ITF ja! està formada per Intersindical, ADICAE, Aliança contra la pobresa, ATTAC, Esquerra Anticapitalista, Esquerra Unida, Plataforma 2015 i més, CCOO, Cristians de Base, Ecologistes En Acció, UGT i USO

http://www.itfya.org




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.