Alternatives

La Campanya ITF mostra la seva preocupació per l’actitud del Govern del PP

El suport espanyol a un ITF no apareix en el Pressupost de 2013

17 / 10 / 2012 | Vicent Mauri

Intersindical Valenciana forma part de la campanya ITFja

La Campanya ITFja observa amb preocupació que no hi ha reflex en els PGE 2013 del acord d’aplicació l’Impost de Transaccions Financeres (ITF), atès que no s’ha presentat cap projecte de llei que regule el mateix. D’altra banda, ja hi ha declaracions ministerials que diuen que no hi haurà modificacions impositives a curt termini. Això suposa, des del punt de vista de la Campanya ITFja, que també treballa contra el frau fiscal i els paradisos fiscals, un desistiment de responsabilitats del Govern espanyol i que la seva posició a favor de l’ITF sembla ser només estètica, sense voluntat política i pressupostària d’exercir la seva potestat legislativa.

La Campanya a favor de l’Impost de Transaccions Financeres considera satisfactori l’acord assolit per 11 estats de la UE per aplicar l’Impost de Transaccions Financeres (ITF) pel procediment de Cooperació Reforçada al qual s’ha unit el Govern espanyol.

Fins ara, les peticions perquè a l’estat espanyol s’implantés aquest impost per tal de reduir l’especulació financera i ajudés el sector financer a la millora dels ingressos públics, havien estat rebutjades pel Govern, fins i tot immediatament abans de la presentació dels pressupostos generals de l’Estat de 2013.

França, per contra, ja ho té implantat i els seus ingressos serveixen per socórrer les finances públiques, i la seva norma i estableix la seva provisionalitat fins a la implantació del qual concertadament es redactés per part dels països interessats.

En un altre comunicat la Campanya ITFja saludava positivament el dictamen Podimata, del Parlament Europeu que corregia l’Informe de la Comissió Europea, ampliant el tipus de transaccions subjectes, no totes les que incideixen en l’especulació com vol la Campanya, i explicitant que la recaptació es fes a partir del país de residència de qui fa les transferències i no en els mercats on es produeixen.

La Campanya ITFja considera que el destí de la recaptació d’aquest IVA de les finances ha de ser decidit en un ample debat ciutadà i no cap a la banca en fallida.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.