Migració i refugi

Manifest de denúncia del genocidi a Lampedusa

07 / 10 / 2013 | Intersindical

Ciutadanes i ciutadans, organitzacions, col·lectius i moviments socials, concentrats en repulsa a les polítiques de la Unió Europea que dijous passat, en la nostra la mar Mediterrània, el mar més vigilat del planeta, van produir, de moment, 111 persones mortes i més de 250 desaparegudes en la seva fugida de les dictadures i guerres de la banya africana, denunciem:

El paper de la Unió Europea a l’Àfrica, que practica l’espoli neocolonial i incentiva els conflictes armats en els països de procedència de les víctimes de la tragèdia per defensar els seus propis interessos econòmics.

Denunciem el lucre que suposen les migracions per als Estats europeus, qui basen les seves polítiques en el negoci de la indústria armamentística, el foment d’empreses privades de seguretat i la militarització de fronteres, sotmetent a condicions d’esclavitud a milions de persones migrants a Europa .

Denunciem que totes les persones mortes i desaparegudes a Lampedusa, podent haver estat rescatades , no ho van ser per aplicació persistent de les lleis feixistes italianes que penalitzen el rescat al mar en contradicció a les obligacions internacionals d’auxili, salvament marítim i accés a la protecció internacional ( asil ).

Denunciem que el que ha passat a Lampedusa és un pràctica freqüent a la Frontera Sud de la mar Mediterrània.

Denunciem que les migracions forçoses i l’exili són conseqüència d’un ordre social i polític injust i globalitzat al servei d’un sistema capitalista basat en la explotació , la desigualtat i la submissió dels pobles .

Denunciem el genocidi, les fronteres assassines i l’estratègia de la Unió Europea que, preocupada únicament perquè “la tragèdia no es produesca en la seva frontera o jurisdicció “, compra als països d’origen de migrants perquè siguen aquests els que gestionen la mort, la ignomia i la vergonya de castigar qui fuig de la fam, de la guerra i l’espoli.

Denunciem que els partits polítics majoritaris actuen de forma demagògica i manipuladora, distorsionant la realitat de la migració amb fins electoralistes i provocant el conflicte social amb l’ajuda dels mitjans de comunicació afins.

Les víctimes de Lampedusa no eren “il · legals ” ni ” sense papers”. Eren éssers humans.

Denunciem que la Unió Europea és responsable de més de 20.000 morts a les últimes dues dècades i milers de persones desaparegudes, sent incalculbale el nombre de víctimes del cementiri mediterrani.

Europa és culpable de llançar a milers de persones a travessies cada vegada més perilloses que obliguen als que fugen a dependre de xarxes de tràfic i tracta de éssers humans.

Si la mort de milers de persones desperta la nostra consciència , A què esperem ?. Què farem ?

A més denunciem que Europa i l’Estat Espanyol en el marc de les regressives polítiques europees,  exerceix una constant repressió de les persones migrants, practicant identificacions sistemàtiques i batudes policials en forma de ràtzies,  així com el tancament i maltractament en els Centres d’Internament d’Estrangers ( CIE ) i les expulsions forçades en els ja coneguts com ” vols de la vergonya “.  Totes aquestes accions intoxiquen la nostra societat i propaguen el racisme i la xenofòbia .

Denunciem el desmantellament de l’Estat de benestar, que en comptes d’assegurar els drets bàsics com la sanitat, l’educació,  la justícia i la llibertat de totes les persones inverteix els nostres impostos a pagar controls , dispositius i fronteres que assassinen a les nostres germanes i germans.

I per tot això, exigim:

La derogació immediata i urgent de la Directiva Europea de Retorn, “Directiva de la Vergonya “.  La derogació de les lleis d’Estrangeria i de tots els instruments jurídics que impedeixen el legítim dret a migrar i el dret a trobar refugi en un territori segur.

Exigim l’estricte compliment de la Declaració Universal de Drets Humans i per tant el cessament de la repressió i el racisme, així com la identificació dels culpables, la depuració de responsabilitats i la reparació a les víctimes.

El tancament de tots els Centres d’Internament per a Estrangers ( CIE ) i amb això el desmantellament de tots els dispositius que impedeixen a les persones sortir de les seves països, arribar, i viure en altres . Prou de tanques, visats, control de fronteres i morts al mar!

Exigim a Itàlia , la Unió Europea i l’Estat Espanyol que signe i ratifique la Convenció Internacional per als Drets dels Treballadors Migrants i les seves famílies.

” El drama de Lampedusa no és el fruit d’una fatalitat . No s’ha ni àvids traficants ni a pescadors indiferents . Els morts de Lampedusa, com els d’ahir i de demà, són les víctimes d’una Europa tancada en una lògica seguretat, una Europa que ha renunciat als valors que pretén defensar. Una Europa assassina “.

La ciutadania, les organitzacions i els moviments presents seguirem lluitant per la fi del genocidi migratori, pel respecte als drets humans, per la llibertat de tots els éssers humans i per la justícia social .

PER LA FI DEL GENOCIDI MIGRATORI PROU MORTS A LA MEDITERRÀNIA

¡ CAP ÉSSER HUMÀ ÉS IL·LEGAL !



Comentaris
rosa maria
08 / 10 / 2013 - 23:58

Deplorable i vergonyós.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.