Moviments socials

MUNDIAL DE FUTBOL QATAR 2022: TARGETA ROJA ALS ABUSOS LABORALS

03 / 05 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana col·labora Amnistia Internacional en defensa dels drets laborals arreu del món

Que la copa del món 2022 siga un èxit no depén solament dels futbolistes. Darrere de la lluentor del Mundial està el treball de persones migrants, la clau per fer realitat el somni de Qatar 2022. Però 10 anys després que la FiFA concedira el torneig a Qatar, mil·lers d’aquestes persones segueixen sota l’explotació de patrons sense escrúpols. Homes i dones d’Àsia i d’Àfrica hi han arribat en busca d’un futur millor. Són el 95% de la mà d’obra del país i estan construïnt estadis, carreteres, el metro. Quan comence el torneig, atendran als jugadors i als aficionats en hotels, restaurants, transports….. de tot Qatar.

Al dia de hui, mentres la FIFA se disposa a generar enormes beneficis, mil·lers de treballadors i treballadores segueixen patint abusos i explotació en els projectes de la Copa del Món de Futbol. Abusos que fins i tot han provocat la mort de moltes d’aquestes persones després de jornades interminables, a la intempèrie, suportant altes temperatures. Malgrat s’han aconseguit progressos en matèria de drets laborals, els continus abusos demostren que Qatar i la FIFA encara tenen molt a fer perquè la Copa Mundial deixe un llegat positiu.

En aquest cas, i front aquesta situació, la FIFA té la responsabilitat ineludible d’actuar i prendre mesures urgents per garantir que totes les persones que treballen en l’organització  de la Copa del Món puguen gaudir dels seus drets.

La FIFA ha d’exigir públicament a les autoritats de Qatar que apliquen de forma urgent reformes perquè, qui tant està contribuïnt al torneig, puga aconseguir el somni de tenir una vida digna per ell i les seues famílies.

Amnistia Internacional es dirigeix al President de la FIFA, Gianni Infantino, i sol·licita que la seua organització, assolint tota la seua responsabilitat, exigisca a Qatar que canvie les regles del joc per als treballadors i les treballadores migrants.

Pot donar suport a aquesta acció mitjançant la nostra pàgina d’activisme:
http://www.actuaconamnistia.org
https://www.es.amnesty.org/actua/acciones/qatar-2022-abusos-laborales-mar21/

Gràcies per actuar




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.