Alternatives

No devem! No paguem!

11 / 05 / 2013 | Intersindical

L’auditoria ciutadana del deute és una ferramenta a través de la qual es desvetlarà com s’ha generat el deute públic i si el precipitat pagament d’aquest per a assolir el dèficit 0, proporcionarà més riquesa i benestar a la ciutadania, o més aviat, pobresa, atur i precarietat.

Des de 2010, prenent com excusa l’excessiu deute públic, diferents governs en l’estat espanyol vénen implementant polítiques que, a més de generar atur, han minvat els salaris, les condicions laborals dels treballadors i treballadores i la qualitat dels serveis públics que tota la ciutadania paguem amb els nostres impostos.

Mostrar com s’ha planificat i realitzat la despesa pública, com s’han finançat nombrosos projectes d’un dubtós benefici per a la ciutadania, i si en el procés s’han comès il·legalitats o hi ha hagut corrupteles, és essencial perquè la nostra democràcia, greument amenaçada pels “mercats”, assolisca més transparència i participació de tots i totes.

Si el deute adquirit perjudica a la ciutadania o si procedeix de fets delictius com la corrupció, haurà de ser declarat il·legítim o fins i tot odiós.

A més, l’auditoria ciutadana proporcionarà també una visió de l’impacte ambiental, cultural i de gènere que la bombolla del deute està tenint en la nostra societat. Per tant, no és solament una qüestió econòmica, és també una qüestió social i política.

Per això, fem una crida a tota la ciutadania, independentment dels seus coneixements o experiència, a participar en aquest procés d’aprenentatge col·lectiu i d’empoderament, que ens retorne la sobirania expropiada per la dictadura dels mercats financers.

Si t’interessa participar o rebre informació, contacta amb .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic) o visita la web http://valencia.auditoriaciudadana.net

PLATAFORMA AUDITORIA CIUTADANA DEL DEUTEVALÈNCIA. PACD




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.