Moviments socials

Segona Jornada Fòrum Social Mundial Tunísia

29 / 03 / 2013 | Intersindical

Dimecres, 27 de març, ha tingut lloc la segona jornada del FSM 2013 a Tunísia

Crònica de Rafa Reig que es troba participant al FSM.

Solidaritat amb el Sahara i reunió preliminar del Comitè Internacional

En la Jornada d’avui ha tingut lloc la primera ronda seminaris al voltants dels eixos de debat del fòrum, dun total de més de mil seminaris previstos. El Fòrum Social Mundial es celebra en el Campus Universitari de “El Manar” a al ciutat de Tunísia.

Una de les primeres tasques a fer en el dia d’avui ha estat visitar la haima saharaui per fer arribar la salutació cordial d’Intersindical Valenciana i la nostra solidaritat pels incidents ocorreguts ahir. Una vegada en la carpa saharaui ens hem trobat amb un vell conegut, Dim, representant de la comunitat saharaui a València i participant als seminaris de la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius del Pobles celebrats en el marc del Fòrum Social Mundial 2011 a Dakar. Actualment és representant al Parlament Saharaui i ens ha fet un breu relat sobre la situació actual al Sahara on, dintre de l’immobilisme de la situació i amb una prudent reserva, ens ha comentat que hi ha una certa predisposició a trobar una solució al conflicte per part de l’enviat especial de la ONU.

Per la vesprada Intersindical Valenciana ha assistit en qualitat d’observadora a una reunió informal del Comitè Internacional del Fòrum on hem estat testimonis dels debats sobre el model de FSM. Un debat sobre els objectius del fòrum en el sentit de passar pàgina a l’etapa de reflexió i debat i donar pas a propostes polítiques que arrepleguem les reivindicacions que es formulen des de l’altermundialisme. La sessió no va aprofundir en aquestes qüestions, perquè era una reunió preparatòria del fòrum i perquè es va decidir ajornar el debat a la reunió formal del Comitè que es celebrarà el dissabte.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.