Vaga general 14-N

14N: crida unitària dels sindicats francesos CGT, CFDT, FSU, Solidaires i UNSA

Els sindicats francesos CFDT, CGT, FSU, Solidaires i UNSA s’uneixen a la jornada de lluita i solidaritat per a l’ocupació i la solidaritat a Europa convocada per al proper 14N.

05 / 11 / 2012 | Intersindical

Els sindicats expressen la seva ferma oposició a les mesures d’austeritat que enfonsen Europa en recessió econòmica. Aquestes mesures, lluny de restablir la confiança, només agreugen els desequilibris i creen injustícies. A més, soscaven el model social europeu desafiat per la competència i, de vegades dúmping, i el costos laborals i socials.

A França, el nombre de persones aturades segueix creixent després de 17 mesos amb un rècord al mes de setembre. Els acomidaments es multipliquen. Augmenta la inseguretat, milions de treballadors i treballadores no tenen accés a l’ocupació només per a treball temporal. 11 milions de persones estan afectades per l’exclusió i la pobresa molts d’elles jubilades. Els salaris es congelen en el sector privat i públic.

Els plans d’ajustaments infligits als treballadors, en particular a Grècia, Espanya i Portugal mostren l’injust de les polítiques que duen a la destrucció dels drets socials. La cohesió social, els serveis públics, el diàleg social i el respecte pels valors consagrats en la Carta dels drets fonamentals són incomplits. Aquesta situació és insostenible i posa en perill el propi projecte europeu. En augmentar la crisi econòmica i social augmenten les desigualtats entre els treballadores i treballadors europeus i se soscaven els drets de totes i tots.

Europa ha de construir les seves polítiques en base a la solidaritat i ha d’assegurar els mitjans per al progrés social. El dia de lluita, el 14 de novembre, permetrà als treballadors i treballadors de tota Europa actuar de manera conjunta i solidària per les condicions de treball i condicions de vida. Això implica: una veritable coordinació de les polítiques econòmiques i les accions concretes de solidaritat amb els països més necessitats mitjançant; la integració sistemàtica de l’agenda i la dimensió social en les decisions europees; la negociació d’un “contracte social"en l’àmbit europeu, incloent-hi les mesures per a posar fi a la competència social entre els estats; l’establiment de normes socials europees, en particular, el salari mínim en cada país i les mesures d’estímul amb la finalitat de tornar a un creixement sostenible i fomentar l’ocupació.

CFDT, CGT, FSU, Solidaires i UNSA han decidit fer del 14 de novembre, una gran jornada de mobilització interprofessional dels empleats i empleades del sector privat i públic i de les persones jubilades i aturades per demostrar el seu compromís i oferir respostes concretes a dificultats experimentades per tots els treballadors i treballadores a França i a Europa, així com mostrar la solidaritat amb les treballadores i els treballadors d’estat espanyol, Portugal i Grècia. Per tot açò, cridem a tota França a manifestar-se per aconseguir una gran participació i l’èxit de la mobilització.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.