Atur
Marxes 22-M

30 d’abril: contra l’atur i la precarietat

La Marxes de la Dignitat han convocat per al dia 30 d’abril accions de protesta a les oficines de l’INEM a tot l’estat per assenyalar l’atur com un dels efectes de les polítiques antisocials del govern.

25 / 04 / 2014 | Intersindical

Intersindical Valenciana, com organització integrant de les Marxes de la Dignitat, participarà activament en la convocatòria i anima a secundar per expressar el rebuig a la situació laboral, social i econòmica que patim.

Les Marxes de la Dignitat hem acordat que la primera acció de continuïtat del 22M siga una jornada de lluita contra l’atur massiu. Hi ha més de sis milions de raons per a aquesta mobilització. Som més de sis milions de persones a tot l’Estat espanyol les que estem patint el drama de la desocupació. La meitat no rebem cap prestació i un milió i mig vam rebre la ridícula ajuda de 426 €. Al País Valencià tenim quasi un 30% de persones aturades i un 55% de gent jove en AQUESTA situació.

L’atur massiu és la demostració palpable de la ineficàcia d’un sistema, el capitalisme, que només afavoreix els interessos dels poderosos i d’unes polítiques fracassades, les de la Troica, que només miren pels bancs i les grans empreses i castiguen les persones.

L’última reforma laboral, presentada a bombo i platerets com la solució, ha resultat un desastre per a la creació d’ocupació. Cada minut es destrueix una ocupació, i el que es genera és precari, és l’expressió gràfica del fracàs absolut de les polítiques neoliberals.

No ens enganyem. La reforma laboral va associada a un conjunt d’atacs contra les conquestes i drets de la majoria social. La retallada de les pensions, la reforma de l’administració local, la reforma educativa, el desmantellament dels ajuts a les persones dependents, el pagament del deute,  l’augment de l’edat de jubilació, la destrucció dels serveis públics de sanitat, justícia o educació, la pèrdua de poder adquisitiu, l’esclavitud hipotecària, la precarietat laboral, els desnonaments , la involució en les polítiques d’igualtat ... formen part d’una brutal ofensiva contra els de baix, contra la classe treballadora, contra la ciutadania, contra el poble.

Una ofensiva que busca robar-nos drets per engrossir els seus beneficis i els seus comptes en els paradisos fiscals. Prova d’això és que des que va esclatar la crisi ha crescut el nombre de persones milionàries mentre el nombre de persones amb pobresa severa s’ha doblat.

Davant aquest escàndol la resposta del poder establert sempre és la mateixa: la repressió, que busca criminalitzar la protesta social davant els excessos dels governs. Una repressió que vivim especialment en la jornada del 22M i dies posteriors. Una criminalització executada des de tots els àmbits, inclosos els mitjans de comunicació oficials, i desplegada com cordó sanitari per tractar d’impedir que la població s’uneixi massivament a la lluita.

Avui volem recordar dos companys que estan patint injustament la repressió i la presó. Miguel, de 20 anys, i Ismael, de 18. Dos joves innocents que estan patint en carn pròpia la repressió brutal d’aquest govern que pretén amb la seva Llei Mordassa i les seves conspiracions para-policials per convertir la mobilització ciutadana en un conflicte d’ordre públic.

La nostra resposta ha de ser la de la mobilització, l’organització i la unitat. I avançar, tal com ho estem fent, per donar més i millors respostes a cadascun dels seus atacs. El primer pas, ha de ser adonar-nos que la solució l’hem de trobar col · lectivament i que no serà callant com començarem a fer-la realitat. Cal prendre les regnes. No és hora d’esperar que ens solucionen la nostra vida. És hora d’organitzar- i iniciar la construcció d’una societat més democràtica i igualitària, amb un model productiu i econòmic sostenible, al servei de les persones.

Aquesta és una mobilització per l’ocupació digna,, contra el pagament del deute, per la renda bàsica, pels drets socials, per la llibertats democràtiques, contra les retallades, la repressió i la corrupció, per una societat de dones i homes lliures; és un acte contra el capitalisme, i la seva expressió a l’Estat espanyol, el règim borbònic, i uns governs que ens agredeixen i no ens representen .

La dignitat segueix al carrer exigint

NO AL PAGAMENT DEL DEUTE
FORA ELS GOVERNS DE L’ TROICA
OCUPACIÓ DIGNE O RENDA BÀSICA
PA , TREBALL I SOSTRE

Concentracions:

Alacant. SERVEF. Isabel la Católica. 10 hores
Castelló. SERVEF. Historiador Viciano, 8. 11 hores.
València. SERVEF. Avinguda Navarro Reverter. 11 hores.
Alcoi. SERVEF. Carrer Oliver, 11. 11 hores.
Dénia. SERVEF. 12 hores.
Elx. SERVEF. C/ Pedro Moreno Sastre, 20. 9:00 hores.
Benidorm. SERVEF. 11 hores.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.