9 d’octubre

9 d’octubre: pels drets socials, laborals i nacionals.

Intersindical Valenciana considera que aquest 9 d’octubre cal reivindicar els drets socials, laborals i nacionals de les valencianes i valencians davant de les polítiques que els governs valencià i espanyol estant portant a terme.

08 / 10 / 2014 | Intersindical

El País Valencià està travessant una greu situació econòmica i social: tenim una de les taxes d’atur més altes de l’estat espanyol; més del 55% de la gent jove es troba a l’atur i la que té feina ho fa en unes condicions molt precàries; l’atur colpeja a les dones amb una escletxa salarial important; les persones immigrants es veuen sotmeses a una economia submergida i a la falta de drets; la indústria i el camp valencians es troben abandonats per les administracions públiques. Unes administracions públiques que estan retallant els serveis públics com ara l’educació, sanitat, transport, serveis socials, ajuda a les persones depenents… quan el sector públic podria generar ocupació per garantir la prestació dels drets socials i millorar la vida de la ciutadania valenciana.

Per altra part, el govern espanyol es nega a revisar el model de finançament per acabar amb l’espoli fiscal que pateix el País Valencià. Mentrestant, el govern valencià ho accepta submisament. La negativa a revisar-lo afecta a la nostra capacitat d’autogovern i a les condicions de vida de les valencianes i valencians.

Per Intersindical Valenciana cal un canvi de polítiques i de polítics que servesca per fer altres polítiques socials, laborals, econòmiques i nacionals al servei de la majoria de la població valenciana. S’ha de frenar l’empobriment que pateixen les valencianes i valencians; la pèrdua de drets en tots els àmbits, l’externalització i privatització dels serveis públics; l’exili econòmic de la gent jove; l’augment de la precarietat i temporalitat del nostre mercat laboral… Per fer-ho realitat, cal avançar en la unitat de les organitzacions socials, sindicals i polítiques per defensar els nostres drets socials, laborals i nacionals. Una unitat que siga el motor del canvi que el País Valencià necessita.

Per tot açò, des de la Intersindical Valenciana es fa una crida a la mobilització en aquesta diada nacional del País Valencià. A més, Intersindical Valenciana participarà, com cada any, en la manifestació unitària convocada per la Comissió 9 d’Octubre.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.