9 d’octubre

9 d’octubre: volem decidir

Les valencianes i valencians tornem a commemorar un 9 d’octubre. Però enguany no estem per celebracions ni festes, sinó per denunciar les polítiques antisocials i antivalencianes dels governs de Rajoy i Fabra, que ataquen directament a la majoria del poble valencià, a les persones nouvingudes i als fonaments del nostre autogovern. Són unes polítiques que afavoreixen l’1% de la població, mentre se sotmet a l’altre 99%, a les persones i al país, a un espoli brutal.

30 / 09 / 2012 | Intersindical

En els programes electorals que van dur a la majoria a Camps, succeït després per Fabra, i Rajoy figurava cap menció a la privatització de la sanitat, les retallades en educació, l’acomiadament del personal públic ni la precarització de les seues condicions de treball. Prometien crear ocupació i fer polítiques que ens tragueren de la crisi. La ciutadania va anar a les urnes sense saber quines eren les seues veritables intencions i, en un frau democràtic sense precedents, una vegada aconseguit el poder començaren, sense pausa però amb contundència, a desplegar unes polítiques contràries als interessos de les treballadores i treballadors, persones joves, dones, persones nouvingudes, pensionistes, aturades… de tots aquells i aquelles que ni han generat la crisi ni tenen que veure amb la desfeta financera que ara estem pagant totes i tots.

Volem unes polítiques i uns polítics que servesquen a la majoria de la ciutadania valenciana

Ara, i no abans, ens diuen que hem viscut per damunt de les nostres possibilitats, que les autonomies són les responsables del deute, que hi ha massa polítics, que la despesa salarial, sanitària o educativa és insasumible o tantes coses que la dreta i els seus mitjans afins repeteixen sistemàticament. Tot això és fals. Menteixen i saben que menteixen. L’origen de la crisi cal buscar-lo en els fonaments del propi sistema, en la gestió de les entitats financeres i, al remat, en la transformació del deute privat de la banca en deute públic. Pretenen, i ho estan aconseguint, que totes i tots paguem, amb els nostres impostos, salaris, drets i, fins i tot, amb la nostra vida, el seu deute. Mentre, nosaltres, les classes subalternes, com canta Raimon, ho perdem tot, ells, els poderosos, dirigeixen els organismes internacionals, la banca, la UE, els govenrs estatals i autonòmics per continuar acumulant beneficis.

Per això, diem i afirmem que Fabra i Rajoy fan una política il·legitima. Fan una política que no estava als seus programes electorals. Una política que no hem votat en les urnes. Una política antivalenciana. Sí, antivalenciana, perquè va en contra del conjunt del poble valencià: treballadores i treballadors, petita i mitjana empresa, gent del camp, pensionistes, joves, dones. De pas, amb el pretext de la crisi volen acabar amb el nostre autogovern, uniformar-nos, i acabar amb les nostres senyes d’identitat, la nostra llengua i cultura.

I tot, sense que se’ns haja donat la veu i la paraula per decidir sobre aquestes polítiques i el nostre futur. Per això, nosaltres reivindiquem que les valencianes i valencians puguem decidir sobre les polítiques socials i nacionals. Nosaltres volem decidir sobre el nostre futur com a poble. Per això exigim un canvi de polítiques. Volem unes polítiques i uns polítics que servesquen a la majoria de la ciutadania valenciana, avancen en la transformació social i en el dret a decidir del nostre poble per ser lliures. I no defallirem fins aconseguir-ho, i ho farem amb la nostra veu, la nostra paraula, el nostre vot i la nostra lluita.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.